Началникът на сектор Културно-исторически ценности в ГД Национална полиция Ангел Папалезов

...
Началникът на сектор Културно-исторически ценности в ГД Национална полиция Ангел Папалезов
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на шеф в Национална полиция

 Началникът на бранш " Културно-исторически полезности " в Групово дело " Национална полиция "  Ангел Папалезов е бил разследван от месеци поради контактите си с Васил Божков, съобщи NOVA по информация на свои източници измежду проверяващите.

Специализирана прокуратура извърши дейности по следствието по досъдебно произвеждане против проведена незаконна група за държане и трафик на културно-исторически полезности и за изпиране на пари.

Папалезов към този момент е с повдигнато обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група, основана с користна цел за осъществяване на престъплени, оповестиха от Специализираната прокуратура.

Разследването по досъдебното произвеждане на Специализирана прокуратура продължава.

Акцията на спецпрокуратурата няма общо с рокадите в Министерство на вътрешните работи, безапелационни са проверяващи. Със заповед на министър, Папалезов е бил включен в групата, проверяваща ГДБОП. Именно там се води следствието против Божков, което е предизвикало подозрение дали няма да унищожи част от събраните към този момент доказателства. Причината с нова заповед на Рашков да бъде освободен от екипа проверяващи на този стадий не е ясна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР