Началникът на руското разузнаване заяви, че опозиционният лидер Алексей Навални

...
Началникът на руското разузнаване заяви, че опозиционният лидер Алексей Навални
Коментари Харесай

Смут в Кремъл след смъртта на Навални, опитва се де успокои възмущението по света

Началникът на съветското разузнаване съобщи, че опозиционният водач Алексей Навални е умрял от естествена гибел, съобщи Асошиейтед прес. Коментарите му наподобява отразяват напъните на Кремъл да успокои интернационалното отвращение от гибелта на най-яростния зложелател на президента Владимир Путин, отбелязва организацията.

Сергей Наришкин, шеф на Службата за външно разузнаване, направи това изказване в изявление, излъчено по съветската държавна телевизия. Той не назова повода за гибелта на Навални в отдалечена арктическа наказателна колония, нито даде други детайлности.

" Рано или късно животът свършва и хората умират ", сподели той. " Навални е умрял от естествена гибел ", добави Наришкин.

Навални умря на 16 февруари в Наказателна колония № 3 в град Харп, в Ямало-Ненецкия район, на към 1900 километра североизточно от Москва, където излежаваше 19-годишна присъда по обвинявания в екстремизъм.

Руските управляващи към момента не са оповестили публично повода за гибелта му на 47-годишна възраст и доста западни водачи упрекнаха за нея Путин - обвиняване, което Кремъл яростно отхвърли, отбелязва АП.

Наришкин сподели още, че мненията на френския президент Еманюел Макрон по отношение на възможното изпращане на бойци на НАТО в Украйна тласкат света към ръба на нуклеарна война, съобщи Ройтерс.

Миналата седмица Макрон повдигна опцията европейските страни да изпратят войски в Украйна, макар че предизвести, че на този стадий няма консенсус. Съединените щати и основни европейски съдружници след това обявиха, че не възнамеряват да изпращат сухопътни войски в Украйна.

" Това демонстрира високата степен на безнаказаност на европейските водачите през днешния ден, в тази ситуация - на президента на Франция ", съобщи шефът на съветската разследваща организация.

" Това, несъмнено, е тъжно да се види, да се следи и да разберем, че способността на актуалните елити в Европа и Северния Атлантик да водят договаряния е на доста ниско равнище. Все по-рядко се случва те да показват въобще някакъв здрав разсъдък. Но тези изказвания са извънредно рискови. Те към този момент ни водят до ръба на нуклеарна война ", добави Наришкин.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР