Началникът на руския генерален щаб Валерий Герасимов бе назначен в

...
Началникът на руския генерален щаб Валерий Герасимов бе назначен в
Коментари Харесай

Назначиха нов командващ „специалната военна операция“ в Украйна

Началникът на съветския общоприет щаб Валерий Герасимов бе назначен в сряда от министъра на защитата Сергей Шойгу за командващ " специфичната военна интервенция " в Украйна , съобщи ТАСС, като се базира на министерството на защитата на Русия.

Съобщено бе в изказване, че " за командващ Обединената формация войски (сили) (в зоната на " специфичната военна интервенция " в Украйна) е назначен началникът на генералния щаб (на съветските въоръжени сили) армейски военачалник Валерий Герасимов. Негови заместници са: главнокомандващият Въздушно-космическите сили армейски военачалник Сергей Суровикин, главнокомандващият Сухопътни войски армейски военачалник Олег Салюков и заместник-началникът на генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация генерал-полковник Алексей Ким. "

Решението за повишение нивото на управление на интервенцията се дължи на " разширението на мащаба на дилемите, решавани в хода на нейното осъществяване , (както и на) нуждата от образуване на по-тясно взаимоотношение сред (различните) родове войски от въоръжените сили, а също и от възстановяване на качеството на всички типове поддръжка и на успеваемостта на ръководството на групировките войски (сили) ", изясни съветското министерство на защитата.

През октомври предходната година за командващ Обединената формация войски в региона на съветската " специфична военна интервенция " в Украйна бе назначен Сергей Суровикин, който от 2017 година е главнокомандващ Въздушно-космическите сили на Русия, напомня ТАСС.

Поредната промяна в командването на съветските войски в Украйна идва повече от 10 месеца след началото на нашествието на 24 февруари предходната година, на фона на ожесточените сражения за градовете Бахмут и Соледар в източната Донецка област след поредност съветски военни неуспехи напоследък, в това число загубата на Херсон през ноември.
 
Суровикин, именуван " Генерал Армагедон ", защото има репутацията на безсърдечен пълководец, пое командването на " специфичната военна интервенция " през октомври. Назначението му бе предшествано от поредност сполучливи украински контраофанзиви, които обърнаха хода на спора, показва Ройтерс. Сега той въпреки всичко ще остане заместител на Герасимов.

Началникът на съветския общоприет щаб е подложен на остри рецензии от съветски блогъри , подкрепящи войната, поради многочислените неуспехи на бойното поле по време на акцията, която Кремъл очакваше да завърши за малко време, отбелязва Ройтерс.

Масираното нахлуване към Соледар в сряда е част от опитите на Русия да завладее целия район Донбас. Руските сили наподобява имат превъзходство в борбата за града, показва Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР