Началникът на Районното полицейско управление в Раковски Георги Илиев и

...
Началникът на Районното полицейско управление в Раковски Георги Илиев и
Коментари Харесай

Образувани са дисциплинарни производства срещу арестуваните полицаи в Раковски

Началникът на Районното полицейско ръководство в Раковски Георги Илиев и двамата служители на реда Валентин Гоцев и Желязко Колев са отстранени от служба и против тях са формирани дисциплинарни производства.

Вижте директното включване на Сашка Пушкова.

Раковски

След десетмесечно следствие Окръжна прокуратура - Пловдив открива, че тримата са работили дружно с някогашния служител на реда Стефан Модов, обвиняем по друго дело за обир на цигари без бандерол. Участвали са в корупционна скица за изнудване.Четиримата са упрекнати в три грабежа на търговци на противозаконни акцизни артикули. Повдигнати са им обвинявания за изнудване на един от търговците, от който са взели 20 000 лева с цел да спрат следствието против него.

Полицаи са взели участие в скица по откриване на закононарушения, които вместо да предадат на прокуратурата и проверяващите органи, те печелят пари, като изнудват търговци на акцизни артикули. Така се е получило през декември 2016 година, когато служителят на реда Модов от общинска полиция е спрял микробус, цялостен с акцизни цигари, показал се е за служител на реда, поставил е белезници на търговеца, иззел е стоката и евентуално тази стока по-късно е била продадена, към момента няма информация за нея.

Но вместо да изпрати данните в прокуратурата и полицията, той просто е получил пари от тях. Същият търговец е получил призовка да се появи на разпит в Полицейското ръководство в Раковски. На разпита са взели участие началникът у двамата служители на реда.
Румен Попов - областен прокурор на Пловдив: За задачата, когато се е намирал на 15 март 2017 година в стаята на оперативните служащи, дамата полицейски чиновници дружно с началника им, който е влизал няколко пъти, откакто са се договорили да получат подкупа, за което е повдигнато обвиняване, посредством изнудване към сегашния миг, са предиздвикали лицето да позвъни на своя наследник, който по техни инструкции е предал 20 000 лв. на място посочено то тях на Стефан Модов.
Последният е обвиняем по друго дело за обир на цигари от търговец на Кукленско шосе. Стефан Модов е предал фотография на бус, в който има тайник с акцизни артикули на началника на полицейското ръководство в Раковски. След това са извикали притежателя на цигарите и са ги предиздвикали да им дадат пари, с цел да се заличи фотографията.

Двамата оперативни служащи са на независимост против парична гаранция от 1500 лв., Илиев е в ареста, прокуратурата ще реши дали да изиска непрекъснато задържане.

За тези закононарушения обир и изнудване законът планува наказване от 3 до 10 години отнемане от независимост.
 Прокуратурата в Пловдив с детайлности за ареста на шефа на РПУ-Раковски Прокуратурата в Пловдив с детайлности за ареста на шефа на РПУ-Раковски
Окръжната прокуратура в Пловдив ще даде детайлности за акцията, при която бяха задържани за корупция началникът на полицейското ръководство в Раковски...
 Пуснаха под гаранция от 20 000 лева шофьорката, блъснала 10 коли в Пловдив Пуснаха под гаранция от 20 000 лева шофьорката, блъснала 10 коли в Пловдив
Пуснаха под гаранция от 20 хиляди лв. 20-годишната танцьорка Габриела Медарова, която в неделя сутринта потроши 10 паркирани автомобила. Установено e,...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР