Началникът на полицията в град Рочестър в щата Ню Йорк,

...
Началникът на полицията в град Рочестър в щата Ню Йорк,
Коментари Харесай

Началникът на полицията в американския град Рочестър подаде оставка след смъртта на чернокож

Началникът на полицията в град Рочестър в щата Ню Йорк, Ларон Сингълтъри, подаде през вчерашния ден оставка, дружно с цялото управление, съобщи Ройтерс.

Той съобщи, че се преиначават и политизират дейностите му след настъпилата при арест гибел на негър мъж на име Даниъл Пруд.

"Като почтен човек няма да заставам безучастно, до момента в който се вършат опити за очерняне на личността ми ", сподели Сингълтъри в официално съобщение.

"Преиначаването и политизирането на дейностите, които започнах, откакто бях осведомен за гибелта на господин Пруд, не се основават на обстоятелства ", добави той.

Протести избухнаха в 200-хилядния град на езерото Онтарио предходната седмица, откакто фамилията на Пруд разгласява записи, на които се вижда по какъв начин служители на реда поставят качулка на главата и притискат към земята 41-годишния Пруд. Арестът е бил осъществен през март.

Публикуването на видеото пет месеца след гибелта на Пруд породи въпроси дали не е бил изработен опит да се прикрие станалото, означи Ройтерс.

Седем служители на реда, взели участие в ареста, бяха отстранени краткотрайно предходната седмица. Според правосъдния доктор Пруд е починал от задушаване, а за гибелта е съдействал и фактът, че е бил под въздействието на опиати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР