Началникът на политическия кабинет на Бойко Борисов - Румяна Бъчварова,

...
Началникът на политическия кабинет на Бойко Борисов - Румяна Бъчварова,
Коментари Харесай

Румяна Бъчварова: Много съжалявам Елена Йончева

Началникът на политическия кабинет на Бойко Борисов - Румяна Бъчварова, гостува с парещ коментар в " Още от деня " във връзка обвиняването на депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева против министъра на културата Боил Банов, както и по останалите значими политически въпроси в ръководството.

Днес бяхме очевидци на следващата офанзива от Българска социалистическа партия. Правителството и ръководството не се тормозят, безапелационна е Бъчварова.
Румяна Бъчварова, шеф на политическия кабинет на премиера: Това, което напълно човешки ме тормози е, че това нагнетяване на напрежението рефлектира върху публичните настройки. В деня на Конгреса Българска социалистическа партия разгласи, че ще извади следствие против Министерски съвет и корупционни практики при министри. Министерски съвет е групов орган, изричайки по този метод, ти вменяваш групова виновност. В последна сметка, през днешния ден се оказа, че става въпрос за един министър. Виждаме заблуждение и нагнетяване на напрежението по един неточен метод. Много скърбя Елена Йончева, тъй като тя за два дни беше знаме на Българска социалистическа партия. Днес тя стана човек, който употребява всевъзможни доноси, без да са потвърдени, за една акция.
По думите на Бъчварова, има една граница на допустимост, на персонален морал, която не може да бъде прекрачена. Не може най-малко да не си потърсил този, който обвиняваш. Това е гневна, последна безогледна политическа акция, сподели още началникът на кабинета на Борисов.

На въпрос дали министър Банов ще бъде отхвърлен от служба, Бъчварова съобщи, че още през днешния ден той е бил подготвен да си подаде оставката, само че министър председателят е решил, че до момента в който не се обясни дали има закононарушение, ще изчака по този въпрос.
 Йончева извади запис против Банов, обвиняването влезе в Министерство на културата Йончева извади запис против Банов, обвиняването влезе в Министерство на културата
Депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева упрекна министъра на културата Боил Банов в корупция. От левицата разпространиха аудиозаписи за оказване на напън за по...

Относно отчет за чувството за корупция у нас, Бъчварова съобщи, че става въпрос за субективно чувство, а не за справедливи обстоятелства.
Румяна Бъчварова, шеф на политическия кабинет на премиера: Колкото повече политически се приказва по тази тематика, толкоз повече хората остават с усещане, че има корупция. Не забравяйте, че ГЕРБ предложи закон, сътвори нова конструкция и сега тя работи, с цел да се бори с корупцията. Това е политическата воля да намериш решение.
ГЕРБ остава първа политическа мощ, до момента не сме имали подобен феномен. 10 години са доста дълъг интервал за политическа мощ или партия. Има нещо в държанието на ГЕРБ, което кара хората още да ни имат вяра, сподели още Бъчварова.

За идните евроизбори тя съобщи, че ГЕРБ е партията, която има най-големи учредения да се бори за вота на гласоподавателите, тъй като е посочила най-силно проевропейско държание и потвърдила, че може да пази българския интерес и в Брюксел.

На въпрос дали ни чакат предварителни избори, Бъчварова съобщи, че от една година всички, които са съпротива на ГЕРБ, приказват за предварителни избори и тя не вижда с какво съображение.

Бъчварова разяснява и институционалната рецесия в връзките сред Министерски съвет и президентството.
Румяна Бъчварова, шеф на политическия кабинет на премиера: Правя всичко допустимо в работата ми да няма проблеми, които да пречат на страната. Що се отнася до работата на президента с държавното управление - топката е в неговото поле, той би трябвало да реши.
Засега няма проекти за промени в кабинета, сподели в умозаключение Бъчварова.

 Румен Радев: Това бе година на илюзорна непоклатимост и повишаване на беззаконието Румен Радев: Това бе година на илюзорна непоклатимост и повишаване на беззаконието
Това бе година на илюзорна непоклатимост и повишаване на беззаконието и ерозия на демократичните завоевания. Това съобщи президентът Румен Радев при доклад...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР