Началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев да бъде удостоен с

...
Началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев да бъде удостоен с
Коментари Харесай

МС предлага повишение за шефа на отбраната ген.-лейтенант Андрей Боцев

Началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев да бъде почетен с висшето офицерско звание " военачалник " . Това оферират министрите от кабинета " Борисов-3 " на президента Румен Радев, който издава указите за кадрови промени, оповестиха от Министерски съвет.

 Ген. Андрей Боцев е новият шеф на защитата
Ген. Андрей Боцев е новият шеф на защитата

Ген. Боцев е почетен със звание " генерал-лейтенант "

Ген.-лейтенант Пламен Атанасов навършва пределна възраст за заеманото звание и той е препоръчан за освобождение от длъжността заместник-началник на защитата. За неговия пост е препоръчан генерал-майор Димитър Илиев, който ще бъде освободен като заместник-командир на Корпуса за бързо развръщане на НАТО в Солун. За него се готви покачване в чин - генерал-лейтенант.

Бригаден военачалник Иван Ортоманов е препоръчан за освобождение като шеф на дирекция " Операции и подготовка " в МО . Той ще заеме поста на ген.-майор Димитър Илиев - заместник-командир на Корпуса за бързо развръщане на НАТО в Солун и ще бъде почетен със звание генерал-майор. За шеф на дирекция " Операции и подготовка " и почитане със звание бригаден военачалник е препоръчан полк. Маргарит Михайлов . Сега той е заместник-началник на щаба на Сухопътните войски.

Бригаден военачалник Иван Лалов е препоръчан за освобождение от длъжността пълководец на 3-а авиационна база . Предвижда се той да стане заместник-командващ на Съвместното командване на силите и да бъде нараснал в звание - генерал-майор.

Да заеме овакантената служба пълководец на авиобазата, както и за почитане със звание бригаден военачалник е препоръчан сегашният заместник-командир въз основата полк. Димитър Петров .

За назначение за заместник-командир на Военноморски сили и почитане със звание флотилен адмирал е препоръчан капитан І сан Георги Пенев , сега шеф на щаба на Военноморски сили.

Заместник-директорът на Служба " Военна информация " полк. Пламен Ангелов е препоръчан за шеф на Службата и почитане със звание бригаден военачалник. Той ще поеме поста от бригаден военачалник Светослав Даскалов, който ще бъде освободен от военна работа заради навършване на пределна възраст за заеманото звание .

Полк. Васил Лазаров е препоръчан за длъжността консултант на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност, както и за почитане със звание бригаден военачалник.

Директорът на дирекция " Логистика " в МО полк. Митко Григоров е препоръчан за почитане със звание бригаден военачалник .

Министрите оферират на президента да промени Указ 85/2012, с който са одобрени длъжностите във въоръжените сили и в НСО, за които се изискват висши офицерски звания. Предложението е висше офицерско звание генерал-майор (контраадмирал) да се изисква и за длъжността шеф на Щаба на защитата . Неговите функционалности са свързани с образуване активността на административните звена в Щаба на защитата като стратегически боен щаб на въоръжените сили.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР