Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов участва в първото за

...
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов участва в първото за
Коментари Харесай

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов участва в заседание на Военния комитет на НАТО в Брюксел

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов взе участие в първото за тази година съвещание на Военния комитет на НАТО, което се организира на 18 и 19 януари в Брюксел, Белгия.

В рамките на форума ще бъдат разисквани настоящи тематики, свързани с стадиите от развиването, използването и адаптирането на разнообразни основни стратегически документи по построяването и укрепването на качествата за въздържане и защита на Алианса.

Специално внимание ще бъде отделено на обстановката в и към Украйна, опциите за оказване на поддръжка на украинските въоръжени сили и отрицателното въздействие на войната върху ситуацията по сигурността в Черноморския район и по Източния фланг на НАТО. Ще бъде разисквано също и настоящото положение и бъдещото развиване на задачите и интервенциите на Алианса в Косово и Ирак.

Намирането и постигането на баланс сред построяването на нужните качества и ресурсите за защитата ще бъде акцент в плануваните полемики.

Участниците ще обсъдят и отражението на нарасналите разноски за защита върху синхронизирането на националните и районни проекти със съюзните такива.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР