Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командирът на националните

...
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командирът на националните
Коментари Харесай

Началникът на отбраната адмирал Ефтимов иска специалисти по киберотбрана в армията

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и командирът на националните сили за киберотбрана на Съединени американски щати генерал-майор Уилям Хартман разискаха на работна среща през днешния ден въпроси, свързани с киберсигурността.

Адмирал Ефтимов акцентира значимостта на домейна за киберотбрана, довела до включването му като настрана направление за работа в признатата 10-годишна пътна карта за съдействието със Съединени американски щати в региона на защитата. Той означи основното значение на обмяната на опит за развиването на националните ни качества за киберотбрана. Началникът на защитата повдигна тематиката за набирането и задържането на работа в Българската войска на експерти в тази мощно конкурентна сфера.

В рамките на срещата бе разискван напредъкът по самодейностите за подпомагане на Министерството на защитата на Съединени американски щати за построяването и развиването на качества на българското военно ведомство в региона на киберотбраната. Отбелязано бе въздействието на хибридните и киберзаплахи върху активността на институциите. Обменен бе и опит по построяването на профилирани полигони за провеждането на кибертренировки и учения.

Генерал-майор Хартман показа, че задачата на оказваната помощ е постигането на съгласуемост в работата на българските и американските структури по киберотбрана. Той показа опита по консолидираното на екипи за киберотбрана в други държавни институции по сигурността за наблюдаване на закани в киберпространството и действия за нерегламентиран достъп. Генерал-майор Хартман показа, че националните сили за киберотбрана на Съединени американски щати са отдадени на идеята за ползотворно партньорство и с подготвеност ще продължат да работят за даването на експертиза в региона на киберотбраната, както и на поучения от практиката при битката със заканите в киберпространството.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР