Началникът на лондонската полиция Кресида Дик ще се оттегли от

...
Началникът на лондонската полиция Кресида Дик ще се оттегли от
Коментари Харесай

Първата жена, оглавила Скотланд Ярд, хвърли оставка след 4 спорни години

Началникът на лондонската полиция Кресида Дик ще се отдръпна от поста си. Тя съобщи, че " няма различен избор " откакто кметът на столицата Садик Хан е дал ясно да се разбере, че няма доверие в нейното управление.

4-годишната кариера на Кресида Дик, която е първата жена отпред на Скотланд Ярд, беше белязана с много противоречиви моменти. Оставката на Дик идва след серия кавги, в това число убийството на Сара Еверард от служителя на полицията Уейн Казънс и размяната на расистки, женомразки и хомофобски послания сред членове на полицейски сектор в " Чаринг крос ".

Миналата седмица контролният орган на полицията излезе с отчет, в който са отразени доста такива случаи. В изказване на кмета на Лондон Садик Хан се споделя, че той не е удовлетворен от отговора на Кресида Дик на отчета и че вследствие на това тя ще се отдръпна.

Хан благодари на началника на лондонската полиция. Кресида Дик има 40-годишна кариера. Кметът добави, че ще работи в близко съдействие с министъра на вътрешните работи при назначаванвето на нов началник, тъй че да бъде възобновено доверието в полицията в Лондон.

Кресида Дик се е съгласила с кмета да продължи да извършва отговорностите си още известно време, с цел да се подсигурява равномерен преход към предаването на поста.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР