Началникът на ДАИ – Пазарджик Владимир Добрев, който заведе подчинените

...
Началникът на ДАИ – Пазарджик Владимир Добрев, който заведе подчинените
Коментари Харесай

Шеф в ДАИ загуби поста си, след като заведе подчинени на инструктаж в затвора

Началникът на ДАИ – Пазарджик Владимир Добрев, който заведе подчинените си в пандиза като превантивна мярка против корупцията в системата, се разделя с поста от 15 януари. Това заяви самият той по.

По думите му на 12 декември м.г. са му предложили това да стане по взаимно единодушие с обезщетение от 6 заплати. „ Аз одобрих и съм сложил изискване това мое освобождение да стане от 15 януари т. година ”, разясни той.

„ Завеждането на чиновниците в пандиза беше за предварителна защита. Исках да ги заведа там, с цел да им проведа инструктаж – не в килиите, а в клуба на пандиза. Исках да им обърна внимание, че казусът е сериозен ”, означи Добрев.

Имаше индикации, че локалната конструкция на ДАНС демонстрира интерес към регионалния отдел. Има чиновник, който беше заловен с рушвет, беше вкаран в пандиза и си излежа присъдата, сподели още Добрев.

След визитата са почнали провеки от изпълнителната организация. „ Беше подаден сигнал от зам.-министъра на превоза до Районната прокуратура в Пазарджик, стартира се инспекция с оглед превишаване на власт или корист със служебно състояние. Всички чиновници бяхме викани в ДАНС и разпитвани ”, добави той.

По думите му той авансово е споделил на чиновниците, че ще вършат инструктаж в пандиза. „ Бяхме 8 служителим, единствено мъже. Служителката, която след това се жалва, не трябваше да идва. Но аз я видях в пандиза на входа, че и тя е пристигнала с нас. Ако й бях споделил: „ Ти няма да влизаш в пандиза ”, щеше да се смята за дискриминирана и щеше да се усеща по-обидена ”, уточни Владимир Добрев.

Той посочи, че при визитата си не са имали никакъв директен контакт със пандизчии.

Добрев акцентира, че по принцип не е трябвало да съгласува желанието си с по-висшестоящи, само че тогава е споделил на изпълнителния шеф. „ Той на няколко пъти ми сподели: Виж там нещо, от ДАНС ровят около вас, ще станете за срам. Аз му споделих, че ще ги заведа в пандиза на инструктаж ”, добави той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР