Началникът на британския щаб на отбраната адмирал сър Тони Радакин

...
Началникът на британския щаб на отбраната адмирал сър Тони Радакин
Коментари Харесай

Висш британски генерал: Путин може и да загуби войната в Украйна

Началникът на английския щаб на защитата адмирал сър Тони Радакин съобщи, че съветските войски са " в хаос ", а нашествието " не върви добре ".

Коментарите му съставляват най-оптимистичната оценка до момента за това по какъв начин може да завърши спорът - само че пристигнаха в следващия тъмен ден, в който съветските сили обстрелваха фамилии, бягащи от боевете, съгласно „ Дейли Мейл “.

Когато нашествието стартира преди по-малко от две седмици, се смяташе, че е неизбежно съветските танкове да навлязат в Киев до няколко часа. Но след поредност от стратегически неточности и забележителната опозиция на украинските войски на бойното поле, изходът от акцията може да се окаже под въпрос.

Сър Тони Радакин, някогашен началник на Кралския военноморски флот, който беше назначен за шеф на Щаба на защитата в края на предходната година, приказва, откакто за 24 часа бяха свалени 8 съветски самолета. Руснаците, обратно на военната си теория, бяха също принудени да признаят, че съвсем 500 техни бойци са били убити. И като извънредно объркващ образец за некадърност, ескорт от стотици съветски транспортни средства и към 15 000 бойци е спрял, написа „ Дейли Мейл “.

Колоната, включваща танкове, ракетни батареи и бронетранспортьори, беше избрана от Путин да обкръжи Киев и да накара украинците да се подчинят. Но съгласно английски военни източници тази интервенция изостава от графика най-малко с месец. Като се има поради единният метод към глобите, който Англия, Съединени американски щати и други международни сили показват, шефът на Кремъл може да не е в положение да поддържа военна акция толкоз дълго.

Запитан от Военновъздушни сили дали завладяването на Украйна от Русия е " неизбежно ", сър Тони отговори: " Не. мисля, че сме очевидци на съветска инвазия, която не върви добре. Мисля, че сме очевидци на забележителна опозиция от страна на Украйна, както на нейните въоръжени сили, по този начин и на нейния народ, и виждаме обединяването на цялото земно кълбо, което оказва напън върху Русия. Русия страда, тя е изолирана мощ. Тя е по-малко мощна, в сравнение с беше преди 10 дни. Някои от водещите детайли на съветските сили бяха унищожени от украинския отговор. Видяхте също по този начин съществени пропуски във връзка с поддръжката и щета на оборудването им. Русия не е работила в подобен мащаб от Втората международна война насам и това е извънредно комплицирано и мъчно “, цитира /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР