Началникът искал процент от обществена поръчка за GPS-и за граничните

...
Началникът искал процент от обществена поръчка за GPS-и за граничните
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на висшия граничар, хванат с подкуп

Началникът желал % от социална поръчка за GPS-и за граничните кучета

Софийска градска прокуратура притегли като обвинен за подкуп задържания през вчерашния ден шеф в " Гранична полиция "  и ще постанови 72-часовото му задържане, оповестяват оттова. Срещу него е повдигнато обвиняване за приемане на рушвет по Наказателния кодекс.

Обвиняемият е с букви Я. С. Той е шеф на бранш в " Гранична полиция ".

Той беше арестуван на метри от дирекцията на столичния бул. " Мария Луиза " в миг на приемане на 2000 лв. рушвет при взаимна интервенция на СГП и Дирекция " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи. По-рано през днешния ден служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев посочи, че арестуваният е желал % от социална поръчка.

" Става въпрос за социална поръчка, която касае доставяне с джипиеси на граничните кучета. Той е шеф бранш, работи по тази поръчка. Искал е да му бъде платено, с цел да може да се реализира избран резултат и да завоюва поръчката несъмнено сдружение. Работим от няколко седмици по този случай интензивно с " Вътрешна сигурност ", съобщи той, представен от.

Наблюдаващият прокурор е решил, че събраните при започване на следствието доказателства са задоволителни за привличането на Я. С. към наказателна отговорност.

Обвинението против него е за това, че на 11 ноември 2022 година сред 17:05 и 17:10 ч в София, покрай постройката на Главна дирекция ”Гранична полиция ”, в качеството си на длъжностно лице, което заема отговорно служебно състояние, е приел подарък, какъвто не му се следва – парична сума в размер на 2 000 лева от притежател и шеф на компания за това, че е направил деяние по работа като е провел възлагането и осъществяването на социална поръчка със същата компания - осведоми прокуратурата.

Предстои СГП да внесе искане в Софийски градски съд за взимане по отношение на обвинения на мярка за неотклонение „ задържане под стража ”.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР