„Наблюдаваме две паралелни кризи – в здравеопазването, свързана с COVID-19,

...
„Наблюдаваме две паралелни кризи – в здравеопазването, свързана с COVID-19,
Коментари Харесай

Крум Зарков: Необходими са разумни решения и качествени реформи

„ Наблюдаваме две паралелни рецесии – в опазването на здравето, обвързвана с COVID-19, и непрекъснато възходящите цени на тока. И двете се нуждаят от моментални решения от страна на държавното управление ". Това съобщи в избирателен спор в ефира на Българска национална телевизия 2, лидерът на листата на коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ в Русе Крум Зарков.

" В нашата стратегия ние от Българска социалистическа партия предлагаме като допустимо решение месечна дотация от 200 кВтч до края на март за семействата, които са затруднени да се отопляват тази зима, както и понижаване на Данък добавена стойност от 20% на 9% върху крайните цени на ток, газ и парно за крайните консуматори. Необходими са също и стратегически, дълготрайни решения в бранш " Енергетика ". Именно те ще доведат до качествени промени. Гражданите имат потребност да реагираме бързо в такава обстановка, само че проблемите в действителност са дълбоки “, разяснява Зарков по тематиката енергетика.

По въпросите, свързани с стопанската система и развиването на русенски район отсега нататък, лидерът на листата на социалистите в града разяснява по този начин:

„ Русе редовно е заобикалян от централната власт и е време да работим поредно в тенденция решение на проблемите на жителите. Ние сме представители на волята на русенци в Народното събрание и като такива е належащо непрекъснато да работим в посока развиване и отбраняване ползите на града. Ето, да вземем за пример, част от таксите за Дунав мост е належащо да остават в бюджета на Общината. И това, въпреки някой може да спори, е стопански и политически издържано като работещ модел. Русенската корабостроителница също би следвало да излезе на дневен ред и да се работи интензивно към обновяване на нейната кораборемонтна активност. Това е бранш, тясно обвързван с Русе, който има капацитета доста да съживи стопанската система на града. Не на последно място е належащо да продължи работата по пътя Русе–Велико Търново. Това е пътна артерия, която редовно е неглижирана, а тя в действителност е центърът, разковничето за задвижване на цялостното развиване на Русе и района. “, добави Зарков.

По въпросите за обществената политика и опазването на здравето, лидерът на листатата на русенските социалисти показа, че обществените средства следва да се насочват към обществени предприятия. Необходима е и подмяна на комерсиалната конструкция на здравните институции, както и действително остойностяване на клиничните пътеки.

„ Преживяваме един много мощен трус в доста сфери от нашето общество, само че би трябвало да създадем от него мощна вълна, която до дъно да докара към този момент стартиралите промени. Това може да стане точно посредством рационални стратегически решения. “, приключи Крум Зарков.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР