„Наблюдава се влошаване на работата на Народното събрание. В парламента

...
„Наблюдава се влошаване на работата на Народното събрание. В парламента
Коментари Харесай

Проф. Екатерина Михайлова: Наблюдава се влошаване на работата на парламента

„ Наблюдава се утежняване на работата на Народното събрание. В Народното събрание има център за проучване на законодателната активност и индикаторите са неприятни. Последното им проучване, което е обобщаващо, сочи разпределянето в проценти на законодателните начинания. То е 38% за държавното управление и 61% за народните представители. Обичайно е Народното събрание да бъде захранван със законопроекти, направени от държавното управление “.

Това сподели пред БНР проф. Екатерина Михайлова, правист, някогашен зам.-председател на Народното събрание, в коментар за работата на 44-тото Народно заседание. И уточни още образци за утежняване на качеството на законодателния развой. Тя разясни, че в наредбите за правене на законите има дисхармоничност.

„ При парламентарното ръководство имаме условие за синхрон сред парламентарното болшинство и държавното управление. Критиката към Народното събрание беше, че не си вършеше съществена задача - търсене на политически надзор от страна на Народното събрание към държавното управление. Блиц контролът беше отстранен. Голямата рецензия е, че министър-председателят не е ходил в Народното събрание. Отговарял е единствено на пет въпроса за четири години. Това ме тормози - неналичието на разговор “, добави Михайлова.

Тя дефинира като бутафорни опитите за написване на нова конституция и изрази вяра за сформиране на законно 45-о Народно заседание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР