Наблюдава се спад в сегмента на лазерните устройстваПазарът на струйни

...
Наблюдава се спад в сегмента на лазерните устройстваПазарът на струйни
Коментари Харесай

Спокоен пазар на печатащи устройства, HP е начело

Наблюдава се спад в сегмента на лазерните устройства

Пазарът на струйни принтери продължава да нараства, множеството устройства са мултифункционални

Продажбите на принтери, копири и мултифункционални устройства в международен мащаб са нарастнали с 1% през третото тримесечие, достигайки 25,3 млн. броя, до момента в който приходите са намалели с 5% до 13 милиарда $, сочи нов отчет на IDC.

Доставките на струйно съоръжение бележат растеж от 4%, а в сегмента на лазерните устройства се следи спад от 1,2%. Корпоративният пазар на струйни принтери е повишен с 3,3% до 2,5 млн. броя, 90% от които са мултифункционални (MFD).
още по тематиката
От петте водещи производители най-силна динамичност демонстрира Samsung – продажбите на печатащи устройства с корейската марка са се нараснали с 6,5% в интервала юли-септември, по отношение на третото тримесечие на предходната година.

Именно Samsung заема пето място на международния пазар за печатащи устройства с дял от 3,5%. Лидер е HP Inc., която бележи растеж в продажбите от 3,3% до 9,8 млн. броя и управлява 38,7% от пазара, следвана от Canon с продажби в размер на 4,9 млн. броя (0,4% ръст) и 19,6% дял от целия пазар.

В топ 5 влизат още Epson и Brother, на които се падат надлежно 17,9% и 7,3% от международния пазар на печатащи устройства. Epson единствен от водещите производители записва спад на продажбите, въпреки и единствено с 1%.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР