Наблюдава се леко повишаване на цените на агнетата преди наближаващия

...
Наблюдава се леко повишаване на цените на агнетата преди наближаващия
Коментари Харесай

Повече от месец преди Великден: Цената на агнетата се повишава

Наблюдава се леко повишение на цените на агнетата преди наближаващия Великден. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, осведомят БГНЕС. По думите му, тези дни той ще изиска среща с турското държавно дружество по този въпрос.

„ Турция се интересува от малко по-тежки животни – сред 35 кг и 50 кг, тъй че можем да оферираме и ние, макар че те си имат задоволителен брой животни и сега нямат потребност “, разясни Порожанов.
Министерство на земеделието и храните с ограничения против с разхищението на храна у нас Човечеството изхвърля сега 1,6 милиарда тона храна годишно
Ресорният министър сподели още, че ще бъде основано взаимно дружество сред МЗХГ и Компанията за вложения в земеделието и отглеждането на животни (SALIC) на Кралство Саудитска Арабия. Акционерите са с присъединяване 50 на 50. Предприятието ще създаде бизнес проект и ще би трябвало да стане логистична точка, в която родните производители и частния саудитски бизнес да водят договаряния за бъдещи вложения.

„ В момента имаме искане за 10 000 живи животни, тъй че ние работим по този въпрос. Искаме да уточним тъкмо какви породи желаят и дали те могат да бъдат малко по-различни. Със Саудитска Арабия говорихме и за построяването на фуражен цех, който свихме до цех за фибри – това е добавка към хранителния съставен елемент на животните. От там демонстрират интерес към 1 млн. тона люцерна, което значи, че ние би трябвало да имаме люцерна от 1,5 млн. дка и за 1 млн. живи агнета, тъй като техният пазар годишно е сред 6 и 8 млн. годишно, само че ние нямаме този потенциал “, разяснява Порожанов.
Глоби за хранене на свине с кухненски боклуци Санкциите са част от ограниченията против разпространяване на африканска чума по свинете у нас
Порожанов добави, че сега се прави броене на дивите свине във Варненска област, поради нови случаи на Африканска чума и откритото преди две седмици диво прасе, което е умряло от тази болест.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР