Наближава сезонът на зимнините и туршиите. Време е да си

...
Наближава сезонът на зимнините и туршиите. Време е да си
Коментари Харесай

Разкриха рецептата за най-вкусните кисели краставички

Наближава сезонът на зимнините и туршиите. Време е да си изготвим проект и да селектираме тези предписания, за които сме сигурни, че ще се получат превъзходно и всички вкъщи ще са удовлетворени и щастливи.
Киселите краставички са измежду обичаните зимни творения, съхранявани в буркан. Те освен са вкусни и разяждат апетита, само че и са толкоз ароматни и хрупкави, че можем да ги похапваме всеки божи ден.
Истината е, че не всяка рецепта е сполучлива и от време на време, колкото и усърдие да поставяме, не съумяваме да станем очевидци на в действителност вкусна зимнина.
Днес ще споделим разкритата рецепта за божествено вкусни краставички, които колкото пъти да приготвяте, резултатът постоянно ще е еднакъв – свръхестествен!
Продукти, които ще са ви нужни за 1 буркан кисели краставички:
• 8-10 краставици корнишони (в взаимозависимост от размера им)
• 1 стъклен буркан
• 50 мл оцет
• 1/4 глава лук
• 1 с.л. сол
• 1 с.л. захар
• 5-6 зърна черен пипер
• Копър
• Синапено семе
 Развалят ли се киселите краставички Развалят ли се киселите краставички
Независимо дали ги хапвате в сандвич, като салата или просто за мезе, киселите краставички са измежду обичаните храни на българите. Много х...
Начин на подготвяне:
Започнете с подготовката на краставичките. Измийте ги и ги подсушете. Нарежете главата лук и преминете към подредбата.

В буркан поставете лук, копър, черен пипер и синапено семе. Подредете краставичките, като се пробвате оптимално да запълните пространството в стъкления буркан.
Вземете обособен съд, в който да приготвите маринатата. Загрейте оцет, вода, захар и сол. Нека всичко това се случва на доста муден огън. След като се разтворят добре захарта и солта, отместете от котлона и започнете да разливате в бурканите.
 Как да си създадем елементарно кисели краставички? Как да си създадем елементарно кисели краставички?
Киселите краставички са обичаната ни зимнина. И въпреки да се усеща към този момент по-топло на открито и да ни лъха на пролет, желаеме да напомним тази р...
Сместа не трябва да доближава до самото гърло. Стремете се равнището й да е два пръста под него.
Варенето се случва в огромна тенджера или котел, с каквото разполагате. След като водата заври, държите още 5 минути и едвам по-късно оттегляте съда от огъня.

След като се стерилизират, може да извадите бурканите и да ги охладите. Краставичките са годни за консумация още на момента.
Ако изчакате до зимния сезон, усетът им ще е доста по-наситен, а удоволствието от похапване – незабравимо! Да ви е сладко!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР