Наближава крайният срок за подаване на заявки за участие в

...
Наближава крайният срок за подаване на заявки за участие в
Коментари Харесай

Община Мездра очаква заявки за участие в републиканския шосеен пробег 3 март

Наближава крайният период за подаване на поръчки за присъединяване в XXI Републикански шосеен пробег „ 3 март “ в гр. Мездра, оповестиха от общинска администрация. Състезанието се провежда Община Мездра и състезателен клуб по лека атлетика Атлет (Мездра). Съгласно наредбата за осъществяване на шосейния пробег, участниците в него ще бъдат разграничени в седем възрастови групи, като се стартира от момчета и девойки родени 2014-2015 година и се стигне до мъже и дами, родени преди 2003 година. Участниците ще се съревновават на дистанции от 300 до 5 000 метра. Необходимите документи за присъединяване са копие на акт за раждане или персонална карта, картотеки от Българската федерация по лека атлетика и удостоверен предсъстезателен медицински обзор, прецизират уредниците. Призьорите в обособените възрастови групи ще получат медали, грамоти и парични награди. Общият награден фонд на надпреварата е 3 200 лв..

Официалното разкриване на XXI републикански шосеен пробег „ 3 март “ e в деня на Националния празник, в 10:10 ч., на площад „ България “ в гр. Мездра, а награждаването по стратегия ще е в 12:30 ч., показват още от Община Мездра. Заявки ще се одобряват до 27 февруари 2023 година, в това число, на email: [email protected]. До момента предпочитание за присъединяване са декларирали 9 клуба, споделиха за Българска телеграфна агенция уредниците.

В юбилейното издание на кроса предходната година взеха присъединяване 240 спортисти, от 20 спортни клуба от цялата страна. При мъжете, които бягаха 5000 м, победи Стоян Владков от „ Локомотив “ – Дряново. Победителката при дамите на 3 км, за трета поредна година стана Маринела Нинева от същия клуб.

За Българска телеграфна агенция от Община Мездра оповестиха още, че във всички издания до в този момент са взели участие над 3 800 състезатели.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Пробегът се организира от 2003 година насам, като негов основател е м.с.Георги Митев – доайен на леката атлетика, треньор, почетен жител на Мездра. Миналата година, след връчване на премиите на спечелилите в кроса, Георги Митев бе почетен с плакет от Българската федерация по лека атлетика за неговия принос за развиването на този спорт в България и във връзка 75-ата му годишнина.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР