На заседанието си днес Съветът за електронни медии отложи разглеждането

...
На заседанието си днес Съветът за електронни медии отложи разглеждането
Коментари Харесай

СЕМ отложи разглеждането на нова процедура за избор на шеф на БНТ -

На съвещанието си през днешния ден Съветът за електронни медии отсрочи разглеждането на нова процедура за избор на общоприет шеф на Българската национална телевизия.

Причината за това е постъпила в края на вчерашния работен ден тъжба от един от претендентите в конкуренцията, прекъсната на 29 юни, оповестиха от Съвет за електронни медии.

„ Тъй като нямахме физическото време да се срещнем и да обсъдим правните последствия от тази тъжба, се постанова, за жалост, да преминем към разискването на нова процедура на последващо съвещание. Иначе, имахме хрумвания за съответни параметри, за съответни дати, за най-близки периоди, в които да стартираме да одобряваме молби, да ги преглеждаме и да обсъждаме разновидности за оптимално енергичен метод “, заяви председателят на СЕМ Соня Момчилова, представена от Българска телеграфна агенция.

Против отлагането на разискването гласоподава Симона Велева, член на Съвет за електронни медии. Тя разяснява, че както общността, по този начин и самият Съвет за електронни медии имат интерес то да се състои.

„ Въвлечени сме в юридически проблем, който има потребност от известно време за обсъждане, с цел да можем да сме сигурни, че когато открием процедура за избор на нов общоприет шеф, тя ще е юридически чиста и няма да бъде компрометирана “, сподели Пролет Велкова, член на Съвет за електронни медии.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР