На заседанието на Съвета за национална сигурност руският президент Владимир

...
На заседанието на Съвета за национална сигурност руският президент Владимир
Коментари Харесай

Путин: Знаем кой е стрелял, сега искаме да знаем поръчителя

На съвещанието на Съвета за национална сигурност съветският президент Владимир Путин упрекна " радикални ислямисти " за терористичния акт в Москва в петък вечерта , оповестява ТАСС.

" Радикални ислямисти, против чиято идеология самият ислямски свят се бори от епохи. Как могат радикални ислямисти, позициониращи се като вярващи мюсюлмани и изповядващи по този начин наречения чист ислям, да правят тежки зверства и закононарушения по време на свещения за всички мюсюлмани месец Рамадан? ", попита съветският президент.

Той обаче още веднъж загатна и за отговорността на Украйна.

" Вече знаем кой е направил нападението - в този момент желаеме да знаем кой го е поръчал ", съобщи той.

Според него терористичното нахлуване е било акт на заплашване, само че и " също част от офанзивите на киевския режим против Русия ".

" Едно нещо е безусловно ясно - ужасното закононарушение, осъществено на 22 март в съветската столица, е акт на заплашване. Веднага поражда въпросът кой има изгода от това? " - попита Путин на съвещанието за подхванатите ограничения след терористичната офанзива в Красногорск.

Президентът означи, че това " безчовечие може да бъде единствено връзка в цяла поредност от опити на тези, които водят война против страната ни от 2014 година насам с ръцете на неонацисткия режим в Киев ".

" Нацистите, както е известно, в никакъв случай не са се пренебрегвали да употребяват най-мръсните и нечовешки средства за реализиране на задачите си. Още повече, че през днешния ден, когато рекламираната им контраатака изцяло се провали, това към този момент се признава от всички и не се оспорва ", означи президентът.

Той сподели, че уредниците на терористичната офанзива са се надявали да всеят суматоха и да провокират раздори , само че са срещнали единството на хората.

" Тези, които възнамеряваха тази терористична офанзива, се надяваха да всеят суматоха и разкол в обществото ни, само че бяха посрещнати с единение и решителност да се опълчват на това зло ", сподели президентът.

В същото време, Путин прикани следствието на терористичната офанзива да се организира професионално и без политически пристрастия .

" Въпреки нашата всеобща болежка и тъга, съчувствие и законно предпочитание да накажем всички причинители на това брутално закононарушение, следствието би трябвало да бъде осъществено в най-висока степен професионално, обективно, без никакви политически пристрастия ", сподели той. 

" Виждаме също, че Съединените щати по разнообразни канали се пробват да убедят своите спътници и други страни по света, че съгласно данните на тяхното разузнаване сякаш няма диря от Киев в терористичната офанзива в Москва, че кървавата терористична офанзива е осъществено от почитатели на исляма, членове на неразрешената в Русия организация " Ислямска страна ", означи президентът на Руската федерация.

По време на съвещанието Александър Бастрикин съобщи, че жертвите на нещастието в " Крокус сити хол " към този момент са станали 137 души, откакто двама души са умряли в болница. По данни на Министерство на здравеопазването 182 души са потърпевши. 
 Русия не желае помощ от Запада за следствието на атентата
Русия не желае помощ от Запада за следствието на атентата

Москва не признава за пропуск на службите: " Никоя страна не е ваксинирана против тероризма "

Никоя страна не е ваксинирана против тероризма. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков в отговор на въпрос дали е имало сериозен неуспех на службите за сигурност при предотвратяването на

Четирима мъже нахлуха в " Крокус сити хол " в петък вечер и откриха огън по тълпата, след което подпалиха залата с 6200 места.

Президентът Владимир Путин се зарече в послание към нацията, че всички отговорни ще бъдат осъдени. Той уточни, че 11 души са били арестувани, като четирима

Днес Песков съобщи, че е несвоевременно да се разяснява дали за офанзивата е виновна " Ислямска страна ", до момента в който следствието продължава.
 Русия към Съединени американски щати: Помислете отново дали
Русия към Съединени американски щати: Помислете отново дали " Ислямска страна " стои зад офанзивата в Москва

Москва се усъмни в изказванията на Вашингтон

" Разследването е в ход. Засега не са откроени безусловно никакви версии ".

На въпрос дали такава смъртоносна офанзива, разиграла се наоколо до съветската столица, е неуспех за специфичните служби, Песков акцентира, че страстите са нагорещени, само че никоя страна не е ваксинирана.

" За страдание, нашият свят демонстрира, че нито един град, никоя страна не може да бъде изцяло ваксинирана от опасността от тероризъм " , означи той и увери, че специфичните служби работят неуморно, с цел да защитят Русия.

" Борбата против тероризма е нескончаем развой, който изисква цялостно интернационално съдействие. Но, както виждате, в този най-сериозен интервал на борба такова съдействие напълно не се реализира изцяло ".

Федералната работа за сигурност (ФСБ) - главният правоприемник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) от руската ера, е една от най-мощните институции в Русия. От 2008 година тя се управлява от Александър Бортников, който осведоми Путин за хода на следствието след нападението.

Съединените щати обявиха, че са за опцията от офанзива в Москва. Тази разследваща информация накара посолството на Съединени американски щати в Москва да издаде предизвестие, че " екстремистите " имат идни проекти за офанзива.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР