На заседанието на Общинския съвет в Сливен, което ще се

...
На заседанието на Общинския съвет в Сливен, което ще се
Коментари Харесай

Кожно-венерическият център в Сливен не трябва да се ликвидира, алармира общинар

На съвещанието на Общинския съвет в Сливен, което ще се организира на 14 декември, за трети път ще бъде разисквано предлагането на кмета на града за разпродажба на Кожно-венерическия център в Сливен. За това сигнализира общинският консултант от ДБГ доктор Нина Борова.

Според Борова все още към този момент 2 екипа на Министерството на здравеопазването, двама здравни министри и две съвещания на Общинския съвет в Сливен са отхвърлили предлагането на кмета за ликвидирането на Центъра. Въпреки това на 14 декември следва въпросът да бъде разискван за трети път.

Д-р Борова е част от инициативния комитет от общински съветници, които се оповестиха против ликвидирането на Кожно-венерическия център в Сливен. Общинарите към този момент са изпратили отворено писмо до министъра за опазването на здравето, НЗОК, ръководителя на Народното събрание и здравната комисия в Народно събрание, както и до омбудсмана на Република България с молба те да вземат позиция по проблема и да поддържат запазването на Кожно-венерическия център в Сливен. Инициативният комитет беше подсилен и от цивилен организации, а подписка срещу затварянето на Центъра събра 6 000 подписа преди към месец.

По думите на Борова поради мораторуима за откриване на нови отделения, признат от депутатите на второ четене в Закона за Бюджета на НЗОК, Сливен може да остане без опция болните да се лекуват. " Това може да обрече е най-бедния град на България да стане и най-заразеният. В условия на мораториум не може да бъде подкрепено сходно решение, още повече, че Сливен е на второ място по заболяваемост от сифилис, има затвор и бежански център ", показва още Борова.

Според общинския консултант с приемането на това предложение, Общинският съвет в Сливен ще " погребе съвестта си и закона " и ще " продаде здравето на хората за жълти стотинки ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР