На заседание на Министерски съвет днес беше прието разпореждане да

...
На заседание на Министерски съвет днес беше прието разпореждане да
Коментари Харесай

БДЖ остава без задължения към държавата след разпореждане на МС

На съвещание на Министерски съвет през днешния ден беше признато предписание да се усили капитала на " Холдинг БДЖ " ЕАД посредством непарична вноска, против увеличение каузи на едноличния притежател на капитала – страната. Това ще стане в границите на отпуснатата краткотрайна държавна помощ, утвърдена от Европейска комисия, с което се капитализират отговорностите на сдружението към страната и се рeшава дългогодишният проблем с задълженията на БДЖ.


" Приетото решение е следващото доказателство за ангажираността на държавното управление към развиването на железопътния превоз в България и е добър симптом за гласувано доверие от министъра на превоза, осведомителните технологии и известията към управническия екип на сдружението за подхванатите незабавни ограничения за развиването на националния железопътен транспортьор ", оповестяват от БДЖ.

Това решение дефинитивно покрива дълга на сдружението, което му разрешава да бъде бенефициент по оперативните стратегии на Европейски Съюз. По този метод БДЖ ще има правото да кандидатства за закупуване на нов преносим състав с европейско финансиране през новия програмен интервал.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР