На заседание на Комисията по заетостта към Областния съвет за

...
На заседание на Комисията по заетостта към Областния съвет за
Коментари Харесай

Приеха държавния и допълнителния държавен план-прием за учебната 2022/2023 г. за област Благоевград

На съвещание на Комисията по заетостта към Областния съвет за развиване, бе признат държавният план-прием и спомагателният държавен план-прием за образователната 2022/2023 година за област Благоевград. Предвид епидемиологичната конюнктура съвещанието се организира онлайн.
Броят на просветителните институции в област Благоевград, които ще осъществят държавен план-прием след VII клас е 60, разпределени в професионални и профилирани гимназии, междинни и обединени учебни заведения. Предложени са общо 129 паралелки с 3 354 места в тях и до 26 възпитаници. През образователната 2021/2022 година в седми клас се образоват 3 078 възпитаници на територията на региона.
Предложението за държавния план-прием в V клас за област Благоевград планува 2 паралелки с 52 места при клас от 26 възпитаници – една паралелка в ПМГ „ Акад. Сергей Корольов “, гр. Благоевград и една паралелка в ПМГ „ Яне Сандански “, гр. Гоце Делчев.


Общо за област Благоевград в X клас в обединените учебни заведения през образователната 2021/2022 година се образоват 40 възпитаници, разпределени в 3 паралелки в община Гърмен, община Симитли и община Якоруда.

Предложение за спомагателен държавен план-прием за образователната 2022/2023 година е направено от НПГ „ Димитър Талев “, гр. Гоце Делчев и от СУ „ Св. Св. Кирил и Методий “, гр. Якоруда.
Комисията утвърди образование по 3 нови за региона специалности от специалности – „ Техник на енергийни уреди и съоръжения “, „ Електротехник “ и „ Сътрудник в маркетингови действия “ и 14 нови специалности в няколко общини от региона.
До края на месец април Министерството на образованието следва да утвърди държавния план-прием и спомагателния план-прием за идната образователна година.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР