на Закона за запасите от нефт и нефтопродукти, внесен от

...
на Закона за запасите от нефт и нефтопродукти, внесен от
Коментари Харесай

Запаси от нефт да се съхраняват и извън България, прие окончателно мнозинството в НС

на Закона за запасите от петрол и нефтопродукти, импортиран от Делян Добрев и Йордан Цонев, мина на второ четене в Народното събрание.

С препоръчаните промени в Закона за запасите от петрол и нефтопродукти се връщат законовите текстове, анулирани с обнародваните промени от 13 октомври 2023 година Предлага се анулация на наредбата задължаваща икономическите оператори да съхраняват 100 % от запасите на петрол и нефтопродукти единствено на територията на страната. Това обвързване ще затрудни вноса на горива, ще понижи конкуренцията, което е причина за по-високи цени на горивата. Различни стопански и политически анализатори поясняват този законов текст като лобистка корекция в интерес на несъмнено комерсиално дружество обвързвано с Руската федерация, което има 92% от складовете на територията на страната.
 Поправките в Закона за запасите от петрол и нефтопродукти минаха на второ четене в комисия
Поправките в Закона за запасите от петрол и нефтопродукти минаха на второ четене в комисия

С измененията се връщат законовите текстове, анулирани през октомври 2023 година

От 30 юни 2024 година запасите, съхранявани на територията на други страни - членки на Европейския съюз, да може да са в размер до 70 на 100. С смяна в Закона за акцизите и данъчните хранилища се предлага доста повишение на глобата при отвод на лицензиран складодържател да даде за прилагане складов потенциал. Според вносителите това е гаранция за дейно осъществяване на законово обвързване от страна на складодържателя. При наново нарушаване се планува лишаване на лицензията.

Юридическата мощност на тази сглобка е притеснителна, сподели социалистът Драгомир Стойнев. Той се върна към предходния законопроект, прегледан от пленарна зала, който му приличал на. Вие в този парламент не знаете какво вършиме, счита той. Румен Гечев изиска ЕГН-та на специалистите, сътворили закона.
 Сбогом на съветския нефт:
Сбогом на съветския нефт: " Лукойл " ще внася петрол от Казахстан, Ирак и Тунис

Опит за опазване на рафинерията в Бургас
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР