На заключителна пресконференция в община Монтана бяха представени резултатите от

...
На заключителна пресконференция в община Монтана бяха представени резултатите от
Коментари Харесай

Монтана ще изгражда бизнес център по чешки модел

На заключителна конференция в община Монтана бяха показани резултатите от план „ Адаптиране и въвеждане на новаторски модел за поощряване на независимата претовареност от община Храдец Кралове в община Монтана”.
Координаторът на плана Мая Димитрова описа за ограниченията за поощряване на независимата претовареност и на основаването и развиването на микро, дребен и междинен бизнес в Община Монтана. След разбор на опита на побратимения чешки град, както и на данните от емпирични изследвания в Монтана, специалистите предлагат основаване на Бизнес център – „ БИ-АКТИВ “.
Бизнес центърът ще работи за повишение на икономическата интензивност в района, поощряване на започващия бизнес (включително самонаемането) и реализиране на образования за бизнесмени. Двете предложени ограничения са Инкубиране на започващи и разрастващи се компании (Бизнес инкубатор) и Провеждане и даване на образования за бизнесмени в границите на Бизнес центъра – БИ-АКТИВ (Предприемачески обучения).
Чрез ограниченията се цели да се отговори на комплекс от потребности на започващия и дребния бизнес в общината. „ Това включва възстановяване на общата бизнес просвета (вкл. посредством създаване на бизнес проекти и даване на обучения); достъп до консултантски услуги; предложение на гъвкава поддръжка на дребни и започващи компании, според от техните потребности и предвид на контури стопански профил на региона; основаване на условия за осъществяване на бизнес-партньорства с по-големи компании от района.” – посочи заместник-кметът Станислав Станоев.
Общата стойност на плана е 155 258 лева ., от които 147 495,10 лева . е европейско финансиране и 7 762,90 лева национално съфинансиране. Проектът започва на 01.11.2017 година и приключва в края на тази година. Партньор на Община Монтана е Технологичният център в побратимения град Храдец Кралове, Република Чехия. Общата цел на плана е да се сътвори трайно работещ модел за обмяна на опит и трансфер на положителни практики в областта на поощряване независимата претовареност, на основаването и развиването на микро, дребен и междинен бизнес в Община Монтана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР