На XV Международен фолклорен фестивал Децата на мира, представителният фолклорен

...
На XV Международен фолклорен фестивал Децата на мира, представителният фолклорен
Коментари Харесай

„Русчуклийче” завладя сцената на Международния фестивал „Децата на мира” в Мароко

На XV Международен фолклорен фестивал „ Децата на мира ”, представителният фолклорен отбор „ Русчуклийче ” при ОбДЦКИ-Русе се трансформира в звезда измежду артистите от над 25 страни, събрани в град Сале, Кралство Мароко. На този трогателен миг станаха очевидци представители на локалната власт, които оцениха уместно изключителната сила и гений на младите български танцьори. Общинска фондация „ Русе – град на свободния дух “ подкрепя финансово пътуването на ФА „ Русчуклийче “.

 В десетки концерти, представяйки благосъстоянието на българския фолклор, отбор „ Русчуклийче “ сътвори неповторима атмосфера, завладявайки сърцата на феновете. Доктор Салим Ал-Малик, общоприет шеф на Световната ислямска организация за обучение, просвета и просвета (ICESCO), беше очарован от осъществяванията на младите български гении. Той показа: „ Този миг е доказателство, че културата може да събере хора от разнообразни елементи на света и да ги сплоти във вдъхновяваща естетика. “

 Фолклорният отбор „ Русчуклийче “ представиБългария и Община Русе освен посредством българските национални танци, само че посредством неповторимото благосъстояние на българската просвета и обичаи. Изявата на танцовата групировка на този влиятелен фестивал освен справедливо плени публиката, само че и сътвори мост сред разнообразни култури и етноси, трансформирайки се във значим дипломат на хармонията и другарството сред нациите.

За съвсем двете седмици престой ансамбълът съумя да се срещне и да бъде почетно награден от високопоставени посетители като: госпожа Аватиф Хаяр - министър на солидарността, обществената интеграция и фамилията на Кралство Мароко, ръководителят на Народното събрание на Кралство Мароко, регионалните шефове на Област Рабат и Област Казабланка, посланикът на ОАЕ в Рабат, както и посланикът на Република България в Кралство Мароко.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР