На XI-я национален фестивал за български хора и танци Хайдушка

...
На XI-я национален фестивал за български хора и танци Хайдушка
Коментари Харесай

1530 танцьори на „Хайдушка софра“ в Хасково

На XI-я народен фестивал за български хора и танци „ Хайдушка трапеза “ е хазаин през днешния ден Хасково. В надиграването, което не е с конкурсен темперамент, тази година вземат участие 1 530 танацьори от 53 клуба в страната.

По традиция всички те дефилираха в централната част на Хасково, като шествието потегли от площад „ Свобода “ към зала „ Дружба “, където е надиграването, отпред с главния уредник Мишо Кадиев от клуб „ Фъртуните на Мишо “ и кмета Станислав Дечев. За първи път в Хасково гостуват „ Русалии “ от Петрич, които също заеха място в първите редици на шествието.

„ Хайдушка трапеза “ откри кметът на община Хасково Станислав Дечев, който поздрави уредници и участници.

Инициаторът Мишо Кадиев благодари на присъединилите се и съобщи, че си коства всички старания, които той и клуб „ Фъртуните на Мишо “ поставят, с цел да се случи надиграването.

Фестивалът не е с конкурсен темперамент и участниците се показват с две хора с потвърден генезис. Всеки клуб ще получи дарове, плакети и грамоти. Предвидени са награди за най-красива носия, най-млад и най-възрастен участник и клубове, взели участие във всяко издание на фестивала. Той се организира под егидата на Асоциация на хореографите в България и се финансира по стратегия „ Културни начинания “ на Община Хасково.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР