На втория ден от срещата на върха на Г-20 в

...
На втория ден от срещата на върха на Г-20 в
Коментари Харесай

Лидерите от Г-20 ще преговарят по въпроси на търговията, климатичните промени и тероризма

На втория ден от срещата на върха на Г-20 в Хамбург международните водачи ще разискват световната търговия, климатичните промени и интернационалния тероризъм. Форумът бе белязан от конфликти сред антиглобалисти и полиция, съобщи Асошиейтед прес.

Домакинът на срещата е немският канцлер Ангела Меркел. Тя съобщи, че участниците в диалозите, измежду които са президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съветският му сътрудник Владимир Путин, европейски и азиатски водачи, "все още има да свършат много работа " по формулирането на заключителното официално съобщение на срещата, което се чака през днешния ден.

Вчера Меркел съобщи пред водачите, че би трябвало да са подготвени да създадат взаимни отстъпки. Подходът, общопризнат от канцлера като хазаин, бе да работи за подобен резултат от срещата, който да е допустим за всички. Сред останалите тематики в програмата са икономическото партньорство на водещите страни с Африка, миграцията и опазването на здравето.

Преговарящите от Г-20 са се споразумели за общите положения в официалното съобщение, само че към момента имат един въпрос за доуточняване и той е обвързван с климатичните промени, съобщи формален източник от Европейски Съюз, представен от Българска телеграфна агенция. По думите му в документа е записано и желанието страните от Г-20 да се борят с протекционизма. Частта от официалното съобщение, по която още няма единодушие, се отнася до настояването на Съединени американски щати в декларацията да бъдат упоменати изкопаемите горива.

Съединени американски щати са приели да бъде изработен компромис по въпроса за комерсиалните връзки. В резултат на това в заключителния документ ще участва поемането на "ангажимент за свободна търговия " и за "отказ от протекционизъм ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР