На втора инстанция 20-годишната присъда на двойния убиец Викторио стана

...
На втора инстанция 20-годишната присъда на двойния убиец Викторио стана
Коментари Харесай

Почернената майка Ваня Министерска пред “Труд”: Престъпниците да знаят, че няма да им се размине

На втора инстанция 20-годишната присъда на двойния палач Викторио стана доживотна
Уважен е и митингът на прокуратурата

Благодарна съм на състава от Софийския апелативен съд за заслужено наложеното доживотно наказване. Силно се надявам то да бъде доказано и от висшите съдии. Това сподели през днешния ден пред “Труд” Ваня Министерска, почернената майка на убитата Дарина и баба на 1-годшната Никол.

Както заяви “Труд”, късно в петък апелативните съдии като втора инстанция произнесоха присъдата пожизнен затвор за двойния палач Викторио Александров. В края на октомври 2018 година охранителят простреля някогашната си другарка и едногодишната им дъщеричка. В Софийския градски съд делото завърши с наказване от 20 години затвор.

Прокуратурата внесе митинг, апелираха и частните обвинители - близки на Дарина и Никол. Роднините, които също бяха заплашвани от Викторио, въпреки към този момент той да беше зад решетките на пандиза и психиатрията, недоумяваха за какво магистратите дават опция на килъра на млада жена и невръстно дете след 10-ина години да почне да упорства за условно предварително освобождение. И в последна сметка да излезе на независимост надалеч преди да е изминал срокът на присъдата му.

“Не бива да се не помни, че с изключение на нашата тъжба, съдиите са почели напълно и митинга на прокуратурата. Тази присъда е значима за генералната предварителна защита. За мен е ясно, че няма палач, който преди да посегне на човешки живот, ще чете Наказателния кодекс. Но с тази присъда на обществото се дава явен знак на подсъзнателно равнище, че на такива нарушители няма да им се размине. Иначе за нас - околните, няма присъда, която да ни върне децата, в случай че ще килърът им да бъде раздран на части на площада пред Съдебната палата”, сподели още госпожа Министерска.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР