На всички пристигащи пътници на международното летище в Абу Даби

...
На всички пристигащи пътници на международното летище в Абу Даби
Коментари Харесай

Абу Даби ще прави безплатни PCR тестове на летището с резултати след 90 минути

На всички идващи пасажери на интернационалното летище в Абу Даби ще бъде препоръчан безвъзмезден с резултати, налични след 90 минути, оповестява „ Нешънал “.
Лабораторията се намира на летището и ще тества пробите за бързи резултати. Резултатите от тестванията ще бъдат споделени посредством SMS и WhatsApp и ще бъдат налични в мобилното приложение Al Hosn. Пътниците, които получат негативен PCR тест и са от листата на „ зелените “ страни, обрисуван от държавното управление на Абу Даби, няма да би трябвало да се самоизолират. Тези, които не са от листата на „ зелените “ страни, ще би трябвало да се самоизолират за интервал от 10 дни и ще се нуждаят от карантинна гривна, която ще се слага в PCR тестовата палатка на летището.
Участниците в Националната стратегия за имунизация и клинични изпитвания фаза III, които имат идентификационен знак (буква Е или златна звезда) в приложението Al Hosn, са освободени от процедури за самоизолация.
Пътниците, които минават пренос през летището, няма да бъдат тествани преди да заминат за крайните си дестинации.
На летището ще има повече от 190 медици и лабораторията има потенциала да тества над 20 000 пасажери и личен състав на ден.
Първоначално оповестен през декември, „ зеленият “ лист се актуализира постоянно, като последната смяна бе осъществена в понеделник. В момента в листата за пътешестване на Абу Даби са включени 13 дестинации. Включването зависи от най-новото развиване във връзка с протоколите и насоките за Covid-19 на дадена страна. Списъкът включва Австралия, Бутан, Бруней, Китай, Гренландия, Хонконг, Исландия, Казахстан, Мавриций, Мароко, Нова Зеландия, Саудитска Арабия и Сингапур.
 Министър Ангелов: Ситуацията е сериозна, пандемията не е отминала Министър Ангелов: Ситуацията е сериозна, пандемията не е отминала
Ситуацията в страната е сериозна, на няколко места има сериозен напън върху лечебните заведения. Нека не си мислят хората, че пандемия...
Всички интернационалните пътуващи до Абу Даби би трябвало да показват негативен резултат от PCR тест и да създадат втори PCR тест при влизане в столицата.
От 4 март разпоредбите за в Абу Даби са:
Вечерята е лимитирана до единствено четирима на маса, даже за членове на фамилията, живеещи в един дом, моловете са лимитирани до 40 % потенциал, заведения за хранене, кафенета, хотели и публични плажове и паркове не могат да имат повечеф залите, както и частните плажове и басейни не могат да бъдат повече от на половина цялостни, кината са затворени, публичният превоз, като таксита и рейсове, е стеснен до 45% и 75% потенциал надлежно, до 10 членове на семейство могат да се събират дружно, само че те би трябвало да носят маски за лице и да останат на най-малко два метра разстояние, неразрешени са празненства и други обществени събирания.
Резултатът от PCR теста би трябвало да бъде получен в границите на 48 часа след влизането в столицата. Ако индивидът остане в Абу Даби в продължение на четири дни или повече, той би трябвало да направи различен PCR тест на четвъртия и осмия ден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР