На всички ни вече е ясно, че бъдещето е в

...
На всички ни вече е ясно, че бъдещето е в
Коментари Харесай

Суперавтомобилът на водород, който минава 1600 км с едно зареждане

На всички ни към този момент е ясно, че бъдещето е в електрическите автомобили, които стават все по-бързи и по-луксозни . Но до момента в който редица компании се състезават коя ще сътвори най-върховия модел, който и на всичкото от горната страна е пестелив и екологичен, от Съединени американски щати идва едно много друго предложение, което несъмнено заслужава нашето внимание.

Hyperion XP-1 е суперавтомобил на водород , с който можем да изминем 1600 километра с едно зареждане. Ускорява от 0 до 100 за 2.2 секунди, а оптималната стойност, която развива, е 354 км/ч. А още по-хубавото е, че единственото, което отделя в атмосферата, са водни пари.

Родстърът е крайният артикул от съвсем 10-годишна активност на разработчици и механици. Има тристепенна скоростна кутия и задвижване на всички колела. Отличава се и с дизайна си.
 Снимка 492581

Той е напълно аеродинамичен, с цел да може съпротивлението при придвижване да е сведено до най-малко. Слънчевите панели могат да трансформират своята позиция, с цел да наблюдават слънцето и да извличат максимума от неговата сила. От купето разполагаме с 360-градусова панорамна панорама, както и с голям екран с тъчскрийн за надзор на всички функционалности.
 Снимка 492580

Благодарение на задвижването на водород, Hyperion XP-1 е много беззвучен. Зареждането пък лишава едвам няколко минути , спрямо часовете, които ни би трябвало да заредим Tesla да вземем за пример. Тук силата се съхранява в резервоари от въглеродни нишки, а не в литиево-йонни акумулатори, предава Daily Mail.

Очаква се суперавтомобилът да излезе на пазара през 2022г. , като в началото ще се произведат единствено 300 бройки. Цената към момента се пази в загадка, само че се чака да е от шест числа.
 Снимка 492583

Водородът е леснодостъпен и не създава нездравословни излъчвания. Процесът по отделянето му от кислорода обаче е трудоемък и изисква запаси като въглища или природен газ. Той също по този начин е мощно запалителен, което прави превозването му по-трудно.
 Ford, Mustang Mach-E, Mach-E SUV и електрическият автомобил с 1400 конски сили
Електрическият Mustang, с който Ford се изфука

1400 коня под капака

Въпреки това, в Съединени американски щати непрестанно се развива системата от станции за зареждане с водород, по тази причина и се чака там да бъде главния пазар на тези коли, най-малко в началото. А и Hyperion възнамеряват да изградят своя мрежа по образеца на Tesla.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР