На всички национални парламенти на страните от ЕС и на

...
На всички национални парламенти на страните от ЕС и на
Коментари Харесай

Христо Иванов: Евентуални нови избори ще бъдат спечелени с решителната помощ на руската армия

" На всички национални парламенти на страните от Европейски Съюз и на Европарламента им се постанова преподреждане на целите и минаване в един полувоенен режим. От тази позиция аз виждам на промяната на министъра на защитата Стефан Янев като на акомодация към новата обстановка и като на укрепване на държавното управление. Това съобщи в ефира на Христо Иванов, ръководител на ПГ на " Демократична България " и водач на " Да, България ".

В тази обстановка най-важното е министър председателят да има боен министър, с който да може да работи, на когато да има доверие и с който да гледат в една посока.... Коалицията е комплицирана и нейни детайли ще би трябвало много съществено да си премислят позицията, съгласно това, което се случва, а то не ни разрешава да продължим както до момента - все едно Путин не е нападнал Украйна и не е почнал война в Европа, която ескалира до опасност с нуклеарно оръжие ", аргументира позицията си водачът.

По думите му събитията са удостоверили усещането на Демократична България, че Янев се е занимавал не с това да бъде министър, а е подготвял собствен политически план:

" Когато един боен министър в такава невиждана рецесия на целия интернационален ред до последно е имал за приоритет създаване на личен политически план и се държи като необявен партиен съдружен сътрудник в ръководството, най-логичното нещо е министър председателят да избере, с поддръжката на съдружните сътрудници, да приведе екипа си в положение да може да работи с него. И това се случи, това е кардинално ".

Христо Иванов напомни, че още след КСНС при президента с ген. Атанас Атанасов са декларирали, че ги тормози това, че целият бранш сигурност в държавното управление е уплътнен с хора, които са наследени от служебните кабинети и могат да бъдат прегледани като сегмент под мощно президентско въздействие, и не е част от договарянията, които се организираха за образуване на държавното управление:

" Случаят със Стефан Янев удостовери това. Има основни назначения на управителни фрагменти - министерски и други шефове на служби, които не са правени от кабинета и не са част от координираната воля на обединението ".

Той акцентира, че има рецензии към информацията, която службите подават на Народното събрание.

" Службите би трябвало да схванат, че не могат да идват на закрити съвещания пред Народното събрание, които са несериозни и след това не се удостоверяват. За това се носи отговорност. Трябва да приведем службите в доста по-висока степен на адекватност на това положение на нещата. Това значи и доста съществено преразглеждане на всички детайли на съветското въздействие в тях, тъй като такова има! ".

Демократична България поддържа изпращането на оръжие като помощ за Украйна, акцентира изрично Иванов и посочи, че ще търсят баланс с позицията на Българска социалистическа партия, която е срещу това.

" Не очаквайте от нас да слагаме без заобикалки ситуацията - или това, или ще се разпадне обединението. Никой не може да си разреши политически да разпадне обединението и това ръководство. Който злоупотребява с сходни закани, играе покер, който не може да довърши. Никой не може да поеме отговорността в тази обстановка България да остане без ръководство и да отидем на избори, които да бъдат извоювани с решителната помощ на съветската войска. Това е голям риск, който в тази обстановка ние ще понесем. Призовавам за национална отговорност, да беседваме и да търсим работещи разновидности.... Накрая България ще стане част от европейския консенсус. Реалността постанова преразглеждане на позицията ".

Според Иванов в комплицираната обстановка на война България се е отдалечила от предварителни избори.

" Става дума за безусловно съдбоносен проблем за Европа и за света. В тази обстановка това ръководство има шанса да се окаже най-адекватното, тъй като е толкоз необятна коалиция, с цел да търсим това, което може да сплоти българското общество. Това въобще няма да е елементарно. Правителството се изправя пред предизвикването, което му дава късмет за доста по-голяма историческа роля, в сравнение с изглеждаше първоначално ", посочи водачът на " Да, България ".

Режимът на Путин е голяма заплаха за България, посочи Иванов и акцентира: " Ние имаме за конкурент Путин, а не Русия. Путин прави закононарушение не просто против интернационалния ред и Украйна, а и против личния си народ - с тази братоубийствена война, в която го въвлича.... Нашата политика по никакъв метод не е ориентирана против Русия ".

По думите на Иванов " систематичната корупция постоянно е била една от автомагистралите, през които съветското въздействие е влизало в България " и по тази причина тематиката за правосъдната промяна в този момент е станала още по-актуална.

" Дълбока смяна в антикорупционната сфера ще има.... Никой не е изкушен да сътворяваме нови бухалки. КПКОНПИ в сегашния ѝ състав и формат ще изчезне ", сподели Христо Иванов, само че не уточни съответни периоди.

" Не чакам този състав на Висш съдебен съвет, формиран от мажоретки на Иван Гешев, да може да огледа обективно на обстановката и да се произнесе всъщност. Очаквам да забележим следващото замазване под килима, само че това няма да направи Гешев по-силен, тъй като този Висш съдебен съвет няма никаква легитимност ", разяснява той по отношение на импортираното във Висш съдебен съвет искане на правосъдния министър Надежда Йорданова за предварително преустановяване на мандата на основния прокурор.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР