На всички е ясно, че ние стояхме добре в този

...
На всички е ясно, че ние стояхме добре в този
Коментари Харесай

Гошо Вратарчето наглее: Срещу ЦСКА ни ограбиха!

" На всички е ясно, че ние стояхме добре в този мач с ЦСКА. И тук идва един миг, когато, в случай че мога по този начин да се изразя, те ограбват. Славия не е Левски и не е ЦСКА, само че Славия създава млади футболисти. Аз ги чувствам нещата защо става дума. Нормално, ЦСКА се бори за купата, само че по този метод ограбиха нашите деца, както се споделя. Имаме 17-18-19-годишни, за които е неприятно след мача да им обясниш, че това е футбол и че това се случва в такива мачове. Това бе един изцяло постоянен гол. Сега се възнамерявам, че в случай че бяхме повели с 1:0, подсигурявам, че при всички положения мачът нямаше да приключи по този метод ", показа вратарят на Славия - Георги Петков.

Освен че разяснява мача с ЦСКА, той изрази мнение и за бурните процеси в някогашния му клуб Левски, развиването на Славия и на националния тим.

Петков е на мнение, че 90% от почитателите на Левски напоследък са участвали на " Герена " поради Станимир Стойлов. Според него Лудогорец е много по-стойностен тим от ЦСКА и точно заради тази причина се надява " орлите " да станат първенци.

" Аз гледах дадената обстановка много пъти. Човекът, който в тази ситуация пречи на вратаря, е техният бранител Мено Кох. Той сподели след мача: „ Не разбрах за какво анулираха гола на Славия “, за което мога да го поздравя! Той бе единственият човек, който пречеше, а не нападателят. А и това разстояние от 23-24 метра не е 3 метра, с цел да пречи Ахмед на вратаря. Той имаше ужасно доста видимост. Повтарям се – в случай че някой е пречил, то това е бил техният бранител.

Искам да се знае, че моето стартиране в игра е само и единствено решение на треньорския щаб. Много пъти съм казвал, че Гошо Петков е постоянно подготвен, когато треньорите преценяват и могат да разчитат на мен в такива мачове. Предпочетоха в този мач да съм аз поради опита, защото това бе рисков мач. Единствено скърбя, че не можах да оказа помощ на тима да завоюва нещо от този мач. Иначе аз имам много загуби, за друго не ме е гняв ", показа още известният с прякора си Гошо Вратарчето пазач.

" Нападателят Дюкенс Назон, в случай че беше българин, млад нападател на ЦСКА, то аз нямаше да го разясня, само че в този момент за него ще кажа. Самото изказване на неговия треньор, който при промяната, когато излизаше, го назова смешник. Направете си сами сметката защо става дума. Идва някакъв чужденец, който е 30 кг от горната страна, аз не знам господин Ганчев по какъв начин ги взима тия футболисти, и му дават късмет шест месеца да смъкна тия килограми. Сега внезапно да става звезда в България – това аз не го одобрявам. Той може да си прави каквото си изиска. Аз задоволително съм играл, печелил съм купи и трофеи, аз не знам той нещо да е спечелил. Какво да му обръщам внимание на един чужденец, който е пристигнал в България и то в тим като ЦСКА да го прави това нещо? ", диви се Петков.

" Едно от най-важните неща, е, че израстването на Светльо Вуцов се дължи на треньора му – Радостин Станев. Аз им оказвам помощ, когато мога, момчето слуша, което е най-радващото. Допитва се, попива и стои добре. В елита има положителни млади вратари. Ще дам образец с Шейтанов в Септември, Андреев в Левски, за които аз се веселя. Преди няколко години, когато получих премията за Вратар на годината, ми стана неприятно, като видях класацията след мен. Може би от петима вратари трима бяха чужденци. Радвам се, когато видя български вратари да пазят, тъй като мисля, че в България постоянно е имало положителни вратари и ще има. Да не изпусна да загатна и Наумов. Той е огромен гений и неслучайно пази на националния тим, където са конкуренция със Светльо. Конкуренцията ражда първенците, както споделят хората ", показа още ветеранът.



" По принцип съм „ за “ подмладяването на всички места. Моето персонално мнение е, че при Кръстаич много млади футболисти се извикаха в националния тим, само че би трябвало да се направи един гръбнак от опитни и млади. Разберете, мъчно им е на тези млади футболисти, които влизат по 20 минути или едно полувреме, а по-късно да излезеш на тази атмосфера и този стадион, приказвам за мача с Унгария. Трябва да има и опитни футболисти, с цел да може да се случват нещата и да оказват помощ те на младите. Това е моето мнение и мисля, че ще излязат футболисти ", разяснява Георги Петков.

" Не отива на клуб като Левски да се случват тези неща. Още повече, че е сред господин Сираков и господин Стоилов. Аз съм работил и с двамата, и това ми бяха годините, в които завоювах доста в Левски. Те ми подадоха ръка, за което съм им признателен. Казах преди време, че би трябвало да се седне на една маса и да се схванат. Не може всеки да дърпа на другата страна. Явно не можаха да го създадат това нещо, тъй като видяхме раздялата на Стоилов. Неприятно е за всички почитатели на Левски, тъй като, казвал съм го и различен път, 90 % от хората на стадиона идваха поради господин Стоилов.

Не мога да си обясня за какво има разделяне. Не знам какво разделят там, само че знам, че в името на Левски това не трябваше да се случва. Левски е Отбора на народа и не би трябвало да се случват такива неща. Примерът, който го имат, беше в ЦСКА. Видяхме празните трибуни, видяхме протеста на почитателите към управлението, само че се видя в един миг, че няма по какъв начин да станат нещата. Може би управлението на ЦСКА е подхванало подобен ход да се приказва с част от фракциите на клуба и виждаме, че сега при тях почитателите им оказват помощ.

С Топчо сме другари от доста време. Мъжко момче е, би трябвало да има и малко шанс. Мисля, че и в предния му престой той сподели, че може да води тим като Левски. Дай Боже, да му се получат нещата! Днес четох, че притежателят на Левски е излязъл и е удостоверил това, което се тиражираше по медиите, че Елин Топузаков ще е краткотрайният треньор до края на шампионата. Мисля, че ще се оправи. Много е значим този мач с ЦСКА. Както се споделя, Левски, когато бие ЦСКА, по-късно шест месеца всичко може да стане ", добави пред Гонг стражът на славистите, засягайки тематиката с Левски.

" Лудогорец е много по-добрият отбор от ЦСКА. Направиха треньорска промяна с един много добър експерт като господин Петев. Надявам се те да станат първенци, тъй като не е загадка за никого, че ЦСКА не играе добре и то от много време. ЦСКА по някакъв метод, с шанс или с тия победи с по 1:0, побеждава, само че това при тях ще спре ", приключи Петков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР