На всеки три минути от вируса на СПИН се заразява

...
На всеки три минути от вируса на СПИН се заразява
Коментари Харесай

Стряскаща статистика! Тийнейджърка се заразява с вируса на СПИН на всеки три минути

На всеки три минути от вируса на СПИН се заразява тийнейджърка от възрастовата група 15-18 години. Това заяви през днешния ден УНИЦЕФ на интернационалната конференция за СПИН в Амстердам, предадоха международните организации.
Момичетата са жертви на две трети от инфекциите по света, касаещи тази възрастова група, демонстрират данни, показани от УНИЦЕФ на конференцията. "В множеството страни дамите и девойките нямат достъп до информация и до нужни услуги и грижи или даже нямат опцията да откажат незащитени полови контакти ", се споделя в изказване на генералният шеф на УНИЦЕФ Хенриета Фор. "ХИВ се популяризира бързо след най-уязвимите и най-маргинализираните хора, което слага тийнейджърките в центъра на рецесията ", добавя тя.
През 2017 година 130 000 смъртни случая на хора под 20 години са били свързани със СПИН и са били регистрирани 430 000 нови болести с ХИВ в същата тази възрастова група.
Според Международното сдружение за СПИН 4 от 10 тийнейджърки от Африка са претърпели полови или физически похищения от страна на мъж от тяхното близко обграждане. Тази неправителствена организация подлага на критика неналичието на политика за предварителна защита против насилието и за отбрана на младежите в доста страни.
Организацията се занимава и с запознаването на младежите с другите опасности, включително и риска от болест с ХИВ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР