На всеки се е случвало да има киселини. Това е

...
На всеки се е случвало да има киселини. Това е
Коментари Харесай

Отървете се от киселините и киселинен рефлукс бързо и ефикасно

На всеки се е случвало да има киселини. Това е едно неприятно изгарящо чувство, което потегля от долния езофагиален свинктер в стомаха. Тези проблеми могат да се появят при претъпкан корем (преяждане), физическо натоварване (вдигане на тежести), напън. Освен тези образци можем да споменем и цялостното погрешно хранене, заболявания, пиенето на газирани питиета и кафе на гладно.

За да се отървете от киселините, може да си купите някое лекарство от аптеката, само че за всички е ясно, че натуралното е най-хубаво. Именно по тази причина в този момент ще ви предложим няколко метода за дейно и бързо справяне с киселините и киселинния рефлукс.

1. Дъвчене на грахови зърна, орехи, слънчогледови семки - значимото тук е продуктите да са сурови, а не печени или варени. Другото значимо е да не са осолени, тъй като солта може да раздразни стомаха още повече;

 Отървете се от киселините и киселинен рефлукс бързо и ефикасно Снимка: Sevdalina Irikova

2. Кефир или кисело мляко - поради лактобацилите те поддържат салдото на чревната флора и успокояват стомаха;

3. Подправки - главно подправки, които подтикват работата на стомаха и облекчават спазмите на стомаха. Най-добре е подправките да са пресни, с цел да може да се извлече максимума от тях. Сред тези подправки спадат:

 Отървете се от киселините и киселинен рефлукс бързо и ефикасно

- кардамон;

- мента;

- карамфил;

- босилек;

- джинджифил;

- кимион.

4. Банани - бананите съдържат високи равнища на калий. Калият, от своя страна, също облекчава стомаха, като понижава киселинността и защищава от нездравословното влияние на киселините. Бананите би трябвало да са добре узрели, с цел да може калият в него да е в оптимални количества;

 Отървете се от киселините и киселинен рефлукс бързо и ефикасно

5. Откажете се от алкохола и газираните питиета - те извънредно доста нервират лигавицата и предизвикват киселините и болките от тях;

6. Яжте най-малко 3-4 часа преди лягане, с цел да може стомахът ви да не се натоварва излишно;

7. Дрехите също са значими, тъй като, в случай че са прекомерно тесни в региона на стомаха, това предизвиква обособяване на стомашни сокове. Ето за какво е добре да носим необятни облекла, без аксесоари, с цел да няма прилепяне в стомашната област.

8. В менюто ви е добре да участват меки сирена, с цел да може да се балансира киселинността в стомаха, също както и останалите млечни артикули. Причината за облекчението е лактозата, която всички те съдържат.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР