На всеки 10 дни бойкот на всяка една от големите

...
На всеки 10 дни бойкот на всяка една от големите
Коментари Харесай

Шофьори: Бойкот на бензиностанциите на всеки десет дни

На всеки 10 дни протест на всяка една от огромните бензиностанции - за това приканиха през днешния ден водачите в Бургас. Днес десетки излязоха на митинг против високите цени на горивата. Демонстрацията стартира от паркинга на магазин „ Метро ” на изхода на града. А към този момент се чуват и гласове за предприемане на крайни дейности: „ Положението е нетърпимо. Възможно е още през днешния ден да затворим автомагистралата, тези неща се вземат решение непринудено, ще забележим какво е настроението измежду сътрудниците ”, споделят протестиращите водачи.
 митинг цени горива
„ Тук сме, тъй като единствено за месец всеобщият бензин А95 нарастна с 11 стотинки, а дизелът с 13. В Бургас цените на горивата са едни от най-високите в страната, макар че тук се намира " Лукойл ". Ние сме против неговия монопол ", съобщи Росенка Бъчварова, която е модератор в една от най-големите групи в обществената мрежа- " Шофьори Бургас ".
 митинг цени горива
Водачите са гневни от гневния ход нагоре в цените на дизела и всеобщия бензин А95. Към днешна дата елементарният дизел се продава приблизително по 2,41 лева./л, само че в някои области в огромните вериги цената му доближава даже до 2.58 лева./л. A-95 също също доближи рекордни стойности – междинната цена е 2,37 лева./л, а в доста области обаче и бензинът мина границата от 2.50 лв. за литър. Вече се следи наклонност и за нов скок.

В същото време властта показва безспорен непричом по казуса. „ Цените на горивата не се контролират от страната. Те се дефинират от пазара - от търсенето и предлагането. Това са естествените пазарни механизми и страната няма по какъв начин да въздейства ”- това съобщи пред публицисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Колизията прокара пътя и на нов тип туризъм в пограничните региони – бензинов туризъм. Нашенци към този момент отскачат за гориво до прилежаща Турция. Там, сега, литър бензин коства приблизително по 1,48 лв.. Дизелът трансфорат в левове пък се търгува към 1,34 лева, а пропан-бутанът - 0,42 лева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР