На връх Великден Ангел Русев донесе радостната новина за първи

...
На връх Великден Ангел Русев донесе радостната новина за първи
Коментари Харесай

Ангел Русев: Този медал посвещавам на моето дете

На връх Великден Ангел Русев донесе радостната вест за първи златен орден на Европейското състезание по повдигане на тежести в Ереван. Талантът от Русе в предизвикателна борба отбрани първото място от Тирана 2022 и завоюва трета европейска купа. Изключително прочувствена победа за 21-годишния Ангел Русев (до 55 кг), който макар че остана четвърти в изхвърлянето, безапелационно сграбчи златото в изтласкването с 141 кг и победи с 250-килограмов дуел (109;141).

В първото придвижване той стартира по допустимо най-убедителния метод със 103 кг, само че сгреши на 108 кг. Третият опит в изхвърлянето, който той посвети на своя наследник, му донесе 4-тото място със 109 кг.

Непобедимият в изтласкването Ангел Русев ( до 55 кг) с лекост се оправи с 135 кг, а вторият му опит със 141 кг му донесе безспорен успех в това придвижване и в дуела (250 кг), като даже не се наложи да излиза трети път.
 Ангел Русев с трета поредна европейска купа Ангел Русев с трета поредна европейска купа
“Този орден обричам на моето дете. Беше сложна борба, само че се справихме дружно с треньорите. Признателен съм на управлението на федерацията в лицето на Ариф Маджид, благодаря за поддръжката на доктор Кирил Панайотов, на старши треньора Иван Иванов и най-много на персоналния ми треньор Радослав Атанасов. “, това сподели Ангел Русев минути откакто завоюва златото.
 Министър Весела Лечева поздрави Ангел Русев за европейската купа Министър Весела Лечева поздрави Ангел Русев за европейската купа
Среброто остана за грузинеца Рамини Шамилишвили с дуел от 249 кг (113 кг; 136 кг), а бронзът завоюва Валентин Янку от Румъния с резултат от 245 кг (109 кг; 136 кг).

Ангел Русев има зад тила си четири европейски трофеи. Той е безспорен европейски първенец от Тирана 2022 (Албания) и Москва 2021 (Русия), както и сребърен медалист от Батуми 2019 (Грузия).

Вторият българин в същата категория до 55 кг и играч на ТСК „ Русе “ - Денис Данев се подреди на шесто място в класирането с 222 кг в дуела - 96 кг в изхвърлянето и 126 кг в изтласкването.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР