На въпроса как да се защитим от простуда“, всяка интернет

...
На въпроса как да се защитим от простуда“, всяка интернет
Коментари Харесай

ДОКАЗАНО! 6 сигурни начини да избегнете простудните заболявания

На въпроса „ по какъв начин да се защитим от настинка “, всяка интернет търсачка ще ви даде стотици отговори. Някои от тях са измислени и не работещи. Предлагаме ви 6 потвърдени от науката метода за отбягване на тези неразположения или за по-бързото им отминаване.
  1.  Умерено физическо натоварване
Учени от Австралия потвърдиха позитивното въздействие на постоянните занимания с фитнес (или различен тип премерено физическо натоварване) върху имунитета. Според тяхното проучване, хората, които всекидневно тичат на бягаща пътека по 45 минути , боледуват 40-50% по-рядко от остри респираторни вирусни инфекции.

Факт е, че проучването се провеждало в изолирана група – дами, които водят най-вече затънал метод на живот. Но учените са уверени, че изводите самоуверено могат да се отнесат към всички. А що се отнася до несъразмерните физически натоварвания, там всичко е наобратно – те в действителност потискат имунитета. Например в границите на 2 седмици след маратон 70% от участниците имат признаци на простудно заболяване.

 
 2.  Кверцетин
Това е растителен антиоксидант , един от основните фактори за заличаване на старите кафези в организма, които са най-силно подложени на разновидности. Следователно кверцетинът е доста значим и за противораковия имунитет и общото възобновяване на клетките. Освен това той покачва равнището на цитокините – регулатори на клетъчния и хуморалния имунитет.

Това е потвърдено от калифорнийски учени. Ако въпреки всичко се простудим, лекуването ще е по-ефикасно, в случай че получаваме задоволително кверцетин. Най-много от това вещество се съдържа в броколите, доматите и зеления лук.

 
 3.  Редовен секс
Веднага след оргазма, количеството имунни кафези (които дават отговор за унищожаването на непознатите бактерии) нараства веднъж и половина – откриха учени от Цюрихския университет . Защитните благоприятни условия на организма доста се усилват.

Подобен резултат имат на практика всички радостни моменти в живота ни – гледане на комедия, ваучър с другари... Но след секс, защитните благоприятни условия на организма се усилват доста повече.

 
 4.  Витамин С
Аскорбиновата киселина се натрупва в имунните кафези – фагоцити и Т-хелпери, след което тяхната интензивност се покачва. Проведен от немски учени през 2009-а огромен разбор посочил, че ежедневният банкет на двойна/тройна денонощна доза (180-270 мг) аскорбинова киселина оказва помощ да се понижи продължителността на вирусната зараза или грипа.

И още нещо значимо: витамин С не понижава риска от заразяване от тези болести.

 
 5.  Джинджифил
По потребните си свойства джинджифилът се приближава до чесъна: в него има няколко етерични масла, които имат бактерицидно деяние – на първо място феландрен и цинеол.

В сезона на простудните болести и тежките респираторни инфекции си коства постоянно да пиете чай от джинджифил: първо, това е доста лесна рецепта; второ, при контакта с горещата вода действието на етеричните масла се усилва.

През 2015- а учени от два огромни ирански университета изследвали въздействието на отварата от джинджифил върху кокошки със салмонелоза. Птиците, получавали джинджифилова напитка, се излекували 2 пъти по-бързо.

 
 6.  Чесън
Неговите противомикробни средства от дълго време са известни, само че неотдавна учените изясниха нови обстоятелства. Действително, съдържащото се в чесъна етерично масло алицин има изразено антибактериално деяние. Поставено измежду колония от бактерии парче чесън унищожава за час към 90% от стафилококовите и 100% от салмонелните бактерии.

Чесънът е мощен и против гъбичките в микрофлората. Той е доста добър за профилактика на простудните болести, бактериални и гъбични затруднения на вирусни инфекции. Но за отбрана от грип и остри вирусни инфекции той е по-слабо сполучлив.

 

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР