На въпроса дали новата многогодишна финансова рамка изисква извънредни допълнителни

...
На въпроса дали новата многогодишна финансова рамка изисква извънредни допълнителни
Коментари Харесай

Горанов: Новата многогодишна финансова рамка по-скоро не изисква извънредни допълнителни вноски по европейския бюджет

На въпроса дали новата многогодишна финансова рамка изисква изключителни спомагателни вноски по европейския бюджет отговорът е по-скоро не. Това сподели на брифинг министърът на финансите Владислав Горанов за предлагането на Европейска комисия за бюджет в идващия програмен интервал, написа " Канал 3 ".

„ Бързаме да анонсираме, че ние като Председателство ще поставим оптимални старания да придвижим напред дебатите по многогодишната финансова рамка. Те ще започват още на 14 май със Съвет по общи въпроси “, уточни той. „ От позиция на размера на бюджета виждаме едно не малко нарастване на общите разноски, които за целия интервал са 1, 134 трлн. евро “, изясни Владислав Горанов.

„ Все още е рано да се разяснява къде е България в тези цифри, защото обособените пакети по страни не са написани от комисията “, разяснява финансовият министър. Според него е доста рано да се дават оценки, защото това е в действителност прекомерно начален спор по многогодишната финансова рамка.

„ Нашата вноска пораства, само че не поради смяна на механизма, по който се образува европейският бюджет, а поради това, че Брутният вътрешен продукт пораства, Разузнавателна служба на ФРГ също “, посочи Владислав Горанов. „ Това е единственият фактор, заради който през идващите години чакаме смяна на вноската на България “, посочи той.

„ Виждаме, че е изработен опит от страна на Европейска комисия двата съществени стълба кохезионна и селскостопанска политика да бъдат съхранени, доколкото това е допустимо “, сподели още министърът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР