На Учебен полигон Ново село“ започва съвместна българо-американска подготовка, която

...
На Учебен полигон Ново село“ започва съвместна българо-американска подготовка, която
Коментари Харесай

Съвместна българо-американска подготовка ще се проведе на Учебен полигон „Ново село“

На Учебен полигон „ Ново село “ стартира взаимна българо-американска подготовка , която ще продължи до 31 декември 2023 година В нея ще вземат участие сили и средства от Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска.

За задачите на подготовката от през днешния ден, 30 юни, до края на месец юли ще се извърши предислоциране на американски военнослужещи с нужната екипировка, щатно въоръжение, бойни машини, транспортна, спомагателна и ремонтна техника.

В рамките на взаимната подготовка ще бъдат провеждани стрелби на Учебен полигон „ Ново село “ и подготвителни полети на военните хеликоптери.

Такъв вид взаимна подготовка се организира в нашата страна от 2019 година в осъществяване на проектите за учения на Българската войска в страната и чужбина. Формированията от Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа вземат участие в нея на ротационен принцип.

Ученията покачват качествата на българските въоръжени сили за осъществяване на конституционните отговорности по защита и отбрана на териториалната целокупност на страната и способстват за оперативната съгласуемост в системата за групова защита.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР