На церемонията по откриването на тазгодишния Japan Mobility Show, компанията

...
На церемонията по откриването на тазгодишния Japan Mobility Show, компанията
Коментари Харесай

Lexus обеща през 2026 г да пусне електромобил с пробег от 1000 км

На церемонията по откриването на тазгодишния Japan Mobility Show, компанията Toyota Motor сподели два концептуални автомобила под марката Lexus, единият от които дава обещание да излезе на пазара през 2026 година и да предлага пробег до 1000 км. Като се има поради, че компанията ще стартира да създава твърдотелни батерии едвам през 2027 година, усъвършенстването на запаса от мощ ще бъде реализирано посредством други подходи.

В много обемно прессъобщение Toyota загатва единствено ниския профил на новите батерии, както и тяхната призматична форма, която разрешава нараснала компактност за предпазване на заряда. Според оповестените по-рано проекти на Toyota, до 2026 година тя ще има подготвени за всеобщо произвеждане „ производителни “ версии на литиево-йонни акумулатори с течен електролит, които ще попълнят запаса от мощ за 20 минути и ще бъдат с 20% по-евтини за произвеждане от наличните сега. Строго видяно, за концепцията LF-ZC компанията дава обещание удвояване на запаса от мощ спрямо актуалните електрически автомобили, а споменаването на пробега от 1000 км без презареждане в новинарските запаси към този момент се появи по предложение на представители на Reuters, които просто екстраполираха съществуващите характерности.

Работата по понижаване на тежестта на електрическия автомобил, както и подобряването на аеродинамичната му форма, също способстваха за увеличението на пробега. Концепцията Lexus LF-ZC в последна сметка реализира коефициент на противодействие от не повече от 0,2 — наедно с най-хубавите серийни конкурентни модели или даже малко по-добре от някои от тях. Автомобилът ще получи усъвършенствана система за задвижване на четирите колела и кормилно ръководство „ by-wire “ без директна механична връзка сред колелата и кормилната колона. Вместо волан, в кабината има кормило, вместо огледала за назад виждане в салона се употребяват камери в композиция с обилие от екрани и огромен проекционен екран.

Новата операционна система Toyota Arene OS ще работи в композиция с гласовия помощник Butler, ще актуализира софтуера по въздуха и ще взема поради желанията на притежателя на автомобила, анализирайки ежедневните му придвижвания. Нов ще бъде и методът към производството на електрическите автомобили, които са основани на обещаващата платформа. Както беше маркирано, Toyota опитва с технология за леене под налягане, която ще разреши цялото дъно да бъде основано от три огромни монолитни детайла. Подходът за сглобяване на електрическите автомобили на бъдещето също ще се разграничава от правилата, заложени от бащите-основатели на промишлеността. Самодвижещите платформи с главните детайли на шасито ще се придвижват независимо сред монтажните станции, последователно получавайки и други елементи и елиминирайки нуждата от потребление на обичаен конвейер.

Ако концептуалният LF-ZC показва габаритни размери от 4750 × 1880 × 1390 mm с дължина на междуосието от 2890 mm и изумителен контур, тогава неговият правоприемник в лицето на LF-ZL към този момент демонстрира дизайнерския език на бъдещия флагмански модел под марката Lexus. Приписват му се габаритни размери от 5300 × 2020 × 1700 mm с дължина на междуосието от 3350 mm, които в композиция с приличния луфт образуват съразмерен облик на кросоувъра. Lexus не споделя нищо в допълнение по отношение на техническите характерности на бъдещия флагман, само че дава да се разбере, че това са единствено два от многото предвестници на обещаващата гама електрически автомобили на марката. До 2035 година Lexus възнамерява да стане напълно на електрическа двигателна сила.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР