На церемония в Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции

...
На церемония в Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции
Коментари Харесай

Столичният кмет връчи „Зелена карта“ от „Инвест София“ на екипа на Инженеринговия център на Visteon в България

На гала в Столичната общинска организация за приватизация и вложения управителният екип на „ Вистеон Електроникс България “ срещна кмета на София с развиването на нова лаборатория за новаторски артикули в областта на електрификацията на коли и сигурност при шофиране.

В София ще работи неповторим за националния пазар екип, който е формиран напълно от български експерти.

„ Създадохме самодейността „ Зелена карта “, с цел да поощрим вложителите в София. От началото на годината Агенцията е връчила общо 8 „ Зелени карти “ на вложители, които осъществят планове на територията на София, като общият размер на плануваните вложения е за над 125 млн. евро, а новите работни места – над 500″ – каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на събитието.

Благодарение на бизнеса, на започващите и на одобрените компании с чисти производства се покачва стандартът на живот в столицата. Условията, които тези компании дават като работни места с благоприятни условия за образование и развиване, задържат младежите в София “ – каза кметът Йорданка Фандъкова. Тя още веднъж показа своето разбиране, че бизнесът би трябвало да работи в тясно съдействие с университетите и професионалните гимназии и да взе участие директно в подготовката на фрагментите.

От Visteon се похвалиха, че Инженеринговият център в България е водещият и максимален за компанията в Европа, а експертизата и опитът на локалния екип го подреждат измежду най-доверените софтуерни хъбове на Vіѕtеоn и нa глoбaлнo нивo. C eĸип oт нaд 700 инжeнepи Vіѕtеоn в България yпpaвлявa цялocтния пpoдyĸтoв циĸъл, ĸaтo нa мecтно равнище ce пpoeĸтиpaт, paзpaбoтвaт и тecтвaт нaд 250 глoбaлни и peгиoнaлни виcoĸoтexнoлoгични пpoeĸтa зa cвeтoвнитe лидepи в aвтoмoбилнaтa индycтpия в мoмeнтa.

„ Като международен водач в проектирането и създаването на високотехнологични артикули и системи, предопределени за купето на автoмобила, „ Вистеон “ през днешния ден е и мотор на новите технологии за електрическото бъдеще на автомобилната промишленост “ – съобщи изпълнителният шеф на компанията в България Велизар Димов. Компанията влага непрекъснато в образованието на нови експерти, които да притегли. Има своя Академия и работи в тясно съдействие с Техническия университет в София. От „ Вистеон “ регистрират, че сега те са единствената компания в България, в която младежите могат да работят непосредствено върху създаването на технологии на бъдещето в областта на електрификацията на колите.

„ Зелената карта “, която получиха „ Вистеон Електроникс България “, е 11-та от началото на годината, когато „ Инвест София “ започва новата самодейност в поддръжка на вложителите и започващите компании в столицата. В церемонията по връчването на документа участваха още ръководителят на Надзорния съвет на „ Инвест София “ Николай Стойнев, изпълнителният шеф доктор Мария Христова и ръководителите на отделите „ Инвестиционен разбор “ Виктор Гусев и на „ Приватизация и следприватизационен надзор “ Лъчезар Борисов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР