На церемония в ОД на МВР-Плевен на 22 март с

...
На церемония в ОД на МВР-Плевен на 22 март с
Коментари Харесай

В ОД на МВР-Плевен наградиха поицай, спасил при инцидент живота на военен офицер

На гала в ОД на МВР-Плевен на 22 март с премия за героизъм беше отличен полицейски контрольор Зюрхай Аледжиков в група „ Охранителна полиция “ към районно управление (на МВР) – Никопол. Отличието му бе връчено от полковник Иван Вълев – пълководец на Единен център за начална подготовка – Плевен.

 На церемониятаприсъстваха основен контрольор Юлиан Пеловски – шеф на бранш „ Охранителна полиция “ при ОДМВР – Плевен и полковник Калоян Василев – заместител – пълководец на Единен център за начална подготовка – Плевен. Инспекторът получи и „ Плакет на сухопътните войски “ от командира на Сухопътните войски на Република България военачалник – майор Деян Дешков. Главен контрольор Пеловски разгласи, че шефът на ОДМВР - Плевен ст. комисар Веселин Вътов е предложил служителят да бъде награден от основния секретар на Министерство на вътрешните работи с “Парична премия ”.

Около 18:10 часа на 22 ноември 2022 година, прибирайки се от работа, контрольор Зюрхай Аледжиков става несъзнателен очевидец на злополука на улица „ Сан Стефано “ в Плевен - лидер на лек автомобил, движейки се в посока центъра на града, е блъснал пешеходец. Инспектор Аледжиков неотложно се насочва към ранения и му оказва долекарска помощ – възвръща дишането на потърпевшия, който идва в схващане. Инспектор Аледжиков алармира за пътния случай на ЕЕН 112 и резервира местопроизшествието до идването на екипи на незабавна помощ и „ Пътна полиция “. Пострадалият пешеходец е превозен и настанен за лекуване в болнично заведение в Плевен. Едва по-късно излиза наяве, че контрольор Аледжиков е избавил живота на пълководец в локално военно формирование. Днешната премия е знак на признателност, изразена към полицейския чиновник от управлението на сухопътни войски.

Полковник Вълов благодари сърдечно на полицейския контрольор и го увери, че със чиновници като него хората се усещат по-сигурни и предпазени. С топли думи и признателност за дарения втори живот към него се обърна и избавеният заместител пълководец. В отговор контрольор Зюхрай Аледжиков изрично изрази своята позиция, че „ положителният човек не е наложително да бъде служител на реда, само че всеки служител на реда е задължен да бъде добър човек.



Инспектор Зюрхай Аледжиков е постъпил на работа в системата на Министерство на вътрешните работи през 2015 година като стажант. От април 2016 година е служител на реда в районно управление (на МВР) Никопол на служба полицейски контрольор / “Териториална полиция “/ в група „ Охранителна полиция “ към районно управление (на МВР) Никопол при ОДМВР – Плевен. Награждаван е с „ Писмена хвалба “ за професионално изпълнени служебни отговорности от шефа на ОДМВР – Плевен през 2018 и 2020 година и от министъра на вътрешните работи през 2022 година с парична премия “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР