На трибуните на стадион Дружба в Добрич ще бъдат обособени

...
На трибуните на стадион Дружба в Добрич ще бъдат обособени
Коментари Харесай

Обновяват стадион "Дружба" в Добрич


На трибуните на стадион " Дружба " в Добрич ще бъдат обособени зони за хора с увреждания за идното Европейско състезание по футбол на УЕФА за девойки до 17 години. Форумът ще се състои през 2019-а, а строително-монтажните работи, които обгръщат и създаване на налична среда за феновете с понижена пъргавина, би трябвало да приключат до края на тази година, оповестяват от кметската администрация. От Българския футболен съюз към този момент са инспектирали стадиона и в отчет са посочени подобренията, които би трябвало да бъдат направени.

Стадион " Дружба ", който е открит през 1960 година, е измежду най-старите в страната. Спортният обект разполага с 23 000 места, от които 12 500 седящи. След подобренията футболният тим на " Добруджа 1919 " ще играе домакинските си мачове на стадиона, а няма да употребява чартърен различен лицензиран обект в региона. На игрището ще се организират и редица други спортни събития при по-добри условия,посочват от кметската администрация за квалифицирания план.

Общинският съвет ще гласоподава на идното си съвещание на 31 юли общината да кандидатства за финансова поддръжка от 120 000 лв. за благоустройствените работи по план " Красива България " на Министерството на труда и обществената политика.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР