На този Конгрес, освен че решаваме бъдещето на БСП –

...
На този Конгрес, освен че решаваме бъдещето на БСП –
Коментари Харесай

Таско Ерменков, БСП: Гордея се, че 2/3 от Конгреса не се подведе по провокациите на 20 души

„ На този Конгрес, като се изключи че решаваме бъдещето на Българска социалистическа партия – слагаме начало за модернизирането на партията и нейната стратегия, би трябвало да бъдем образец по какъв метод Българска социалистическа партия счита да ръководи страната. Но в случай че продължим с това държание на тези двайсетина наши приятели, които не знаят какво е това партийно държание и дисциплинираност, няма да стигнем надалеч. И съм горделив с това, че 2/3 от състава на Конгреса не се подведе по тези провокации. ”

 

Това съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Таско Ерменков на съвещанието на Конгреса на партията.

„ Всеки един от нас би трябвало да дава отговор на висотата на партията, тъй като ние сме единствената лява партия и единствената вяра на трудовите хора да се случи нещо обществено в България ”, добави Ерменков.
„ Ако не успеем да го създадем това нещо, ще сме отговорни всички - за какво сме търпяли, за какво сме били толерантни и не сме си създали изводите в точния момент, с цел да може Българска социалистическа партия да бъде единна ”, предизвести той.

Социалистът дефинира като „ антипартийно държание ” работата на избори за партии, съперници на Българска социалистическа партия, бойкотиране на работата на партийните органи в миг, когато би трябвало партията да се записва за изборите. „ 30 индивида бяха там и не се записаха, и това в миг, когато всички социологически организации регистрират, че Българска социалистическа партия бележи растеж. Може би се прави преднамерено. На вчерашния Национален съвет чухме един, който популярност богу не е приятел, че ще направи всичко допустимо да блокира регистрацията на Българска социалистическа партия за изборите. Мисля, че на това нещо би трябвало да се постави към този момент край ”, безапелационен бе Ерменков.

Той уточни, че ще предложи на последващо съвещание на Националния съвет да се прегледа държанието на „ тези 20-на приятели, които опозориха партията пред целия народ и партията ” и да се наложат съответните уставни ограничения за едно сходно „ антипартийно, хулиганско и невъзпитано държание ”.
„ Вчера бях може би единственият, който на Национален съвет помолих да не се подхващат дисциплинарни ограничения с вярата тези хора по-скоро да си създадат съответните морални заключения и да не повтарят такива дейности. Видимо съм ги надценил - те нямат морал ”, съобщи още Ерменков и добави: „ Не се учудвайте, когато стартираме да работим по този начин, че да бъдем дисциплинирана партия, която извършва взетите решения. ”

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР