На този етап се предвижда двете най-близки бази до Русе

...
На този етап се предвижда двете най-близки бази до Русе
Коментари Харесай

Русе остава без база за въздушна медицинска помощ

На този стадий се планува двете най-близки бази до Русе да бъдат в Долна Митрополия (област Плевен) и Варна

Не се планува в Русе да бъде построена оперативна база за бъдещата национална система за оказване на незабавна здравна помощ по въздух. Това накара административният шеф на Университетска болница " Медика " Алисе Муртезова да напише писмо до президента, премиера и министъра на опазването на здравето с молба да се преразгледа решението за локализиране на бъдещите бази, предава.

Според Муртезова, това, че Русе не е част от зоните, планувани за съоръжение като оперативни бази, е необяснимо от позиция на главната цел за построяването на такава система за оказване на незабавна здравна помощ с хеликоптери, а точно бърза и способена реакция за избавяне на човешки животи.

" В Румъния от години има такава система за оказване на незабавна здравна помощ по въздух, по тази причина можем да вземем техния модел на работа ", счита още тя. Алисе Муртезова има информация, че в северната ни съседка сега даже се построяват 2 нови бази.

На този стадий се планува двете най-близки бази до Русе да бъдат в Долна Митрополия (област Плевен) и Варна.

Към момента България е единствената страна в Европейския съюз, която не разполага с въздухоплавателни средства за осъществяване на медицински и профилирани интервенции.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР