На този етап няма решение кой от „Демократична България” ще

...
На този етап няма решение кой от „Демократична България” ще
Коментари Харесай

Сандов: Ако откажем военна техника на Украйна, това ще означава откъсване на България от развитието на ЕС

На този стадий няма решение кой от „ Демократична България” ще взе участие в плануваната делегация на ръководещата коалиция, която би трябвало да замине за Киев, съобщи пред Нова ТВ вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов. Идеята е по един човек от всички съдружни сътрудници да отиде в границите на тази седмица, добави той.

По думите на Сандов, в случай че не помогнем с военна техника на Украйна, това би означавало самоизолация на България и отделяне от развиването на Европейския съюз, както и подриване на позицията ни по отношение на Северна Македония.

„ Решение ще бъде взето от Народното събрание. Ако българското държавно управление покаже, че е безучастно и несолидарно с българите, това значи, че евентуално това държавно управление не би трябвало да съществува в този му тип, макар че в този миг изборите са може би едно от най-лошите неща.” - безапелационен е вицепремиерът.

Той разяснява Топлоелектрическа централа „ Марица 3” в Димитровград, която беше затворена на 22 април поради замърсяване на въздуха:

„ Нарушенията на предприятието са систематични. Той е беше затворен в продължение на няколко години, тъй като не може да покрие условията. Само през миналата година има 30 установени нарушавания на нормите за серен диоксид във въздуха”.

Сандов съобщи, че се е съветвал с Министерство на енергетиката дали това затваряне няма да повлияе върху енергийната система на България. Министърът на околната среда и водите не скри, че у нас има и други такива предприятия, само че те са следени и не е изключено и тяхното прекъсване.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР