На този етап не се очакват допълнителни ограничения и затваряне

...
На този етап не се очакват допълнителни ограничения и затваряне
Коментари Харесай

Засега не се очакват нови ограничения заради Covid-19

" На този стадий не се чакат спомагателни ограничавания и затваряне на бизнеси поради възходящите случаи на Covid-19 ", сподели пред БНР зам.-министърът на опазването на здравето доктор Александър Златанов.

По думите му страната напълно скоро е влезнала в жълтата зона по заболеваемост от ковид и в Европа сме на 20 място. " Това, че заболеваемостта пораства в границите на страната е очевидно. Ние още сме в жълтата зона, скоро преминахме зелената, и ходът е напълно натурален – развиване на пандемията в страната. Добре е обаче хората да бъдат осведомени вярно, в точния момент и правилно ", сподели той.

Според него по-скоро е било неточност или комплициране на шефа на РЗИ-София доктор Данчо Пенчев, който преди дни разгласи пред бТВ идно въвеждане на по-строги противоепидемични ограничения в София.

Заместник-министърът на опазването на здравето прикани още веднъж за самодисциплина и съблюдаване на противоепидемичните ограничения. " Спазването на ограниченията в този момент е доста по-важно, с цел да не попаднем в алената зона. Или да си дадем да достигнем до алената зона доста по-късно, когато повече хора ще са добили цялостен имунитет след имунизацията, а не да добиват имунитет през боледуване.... Не е персонален избор носенето на маска, персонален избор е решението на индивида какво ще направи със себе си. Когато това визира обществото, това към този момент не е персонален избор, а обвързване на индивида - предвид на здравето на обществото ", сподели Златанов.

Той добави, че има повишен интерес към имунизации. " Когато българинът види, че заплахата е непосредствена, подхваща някакви ограничения.... Разполагаме с запаси - има задоволително типове ваксини, има разкрити доста пунктове ", добави зам.-министърът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР