На този етап не може да се направи категорично заключение

...
На този етап не може да се направи категорично заключение
Коментари Харесай

РИОСВ-Плевен с информация за открития край Червен бряг боклук

На този стадий не може да се направи изрично умозаключение за произхода и свойствата на отпадъка край Червен бряг, нито и за неговия извършител, заяви Регионална инспекция за опазване на околната среда - Плевен.

Инспекцията през днешния ден е проверила сигнала за заровени боклуци в Червен бряг, подаден от Общината на 29 май. Те са открити на територията на бивше Трудово-кооперативно земеделско стопанство (стопански дворове) в Червен бряг и в село Рупци. В инспекцията са взели участие чиновници на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Плевен, районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - Червен бряг и Общината.

Нищят загробения отпадък в зарязан икономически двор

На място е открито съществуване на третиран боклук - черни пластмасови отрязъци и пластмасов гранулат със същият цвят, опаковани в чували "биг бег ", заровени с пръст в някогашна силажна яма на Трудово-кооперативно земеделско стопанство. На част от пластмасовите отрязъци са се виждали надписи, които са присъщи за акумулаторни акумулатори, само че не е имало серийни номера, нито название на производителя. Снети са географски координати на мястото.

Предстои взимане на проби от материала, се показва в известието на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Плевен.

Инспекцията ще издаде наставление на кмета на Община Червен бряг за разчистване на откритите боклуци в града.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР